Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - telafisi var mı?(antibiyotik)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumtelafisi var mı?(antibiyotik)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kzykzy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 533
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kzykzy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: telafisi var mı?(antibiyotik)
    Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2016 Saat 23:54
merhaba hocam. yine ben. oğlum 14 aylık şimdiye dek 2 kere (7. ve 11. aylıkken) boğaz enfeksiyonu diye iki kere antibiyotik verildi kullandık. NOT: sizinler tanışmamıştım henüz,  
sizi tanıdıktan sonra çok şüpheliyim ki oğlum gereksiz yere istemediğim halde antibiyotik aldı. zaten vijdanım hiç rahat değildi. sizle tanışınca hepten dünyam başıma yıkıldı. oğlumu elimle zehirlemiş gibi hissediyorum. hocam her şeyin sonu mu, yani geri dönüşü olmaz büyük zararlar mı verdik oğluma. verilen zararın telafisi var mı.  Allah daha büyük dertler vermesin ne hastalıklar  ne ilaçlar var, ama daha kötüsü olmasın diye bilmek istedim hocam.
saygı ve sevgilerimle acemi anne 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118149
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağu 2016 Saat 19:29
VICDAN,  problemi olacak bir durum yok..
2 kere antibiyotik verdiniz diye bir sey olmaz... Yeterki bu durum, adet haline gelmesin, her ateslendiginde,
Antibiyotik verilmesin..
Bizde 'kalitesizlik' sadece doktorlar da, degil hastalarda da vardir.. Bazi hastalar her atesli durum icin,
doktorlardan illede Antibiyotik vermelerini isterler. Esasinda, durum; tencere yuvarlanmis, kapagini
bulmus durumudur.
'60'li, '70'li yillarda, henuz doktorlarin ahlaki bu kadar bozulmamis oldugu zamanlarda, doktorlar boyle
hastalara, benim; "zararlidir, sakin kullanmayin" dedigim ilaclari, cok kucuk dozlarda, 1ml bile almayan
cay kasiklari ile verirlerdi.
O zamanlarda ben bu doktorlari uyarir, "-Yaptiginiz is cok yanlis, sizin arkanizdan gelecek olan aptal
nesil, bu ince noktayi atlar ve olcek kasigi ile ilaclari verirler, hastalari oldururler" dedigimde, bana
gulmuslerdi..
Son 5 senede nekadar hakli oldugumu gordunuz.. Aferin, Peditus ve Calpol'u ayni recetede, olcek ile
verdiler pek cok cocuk, Parasetamol zehirlenmesinden öldu!!!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 17 Ağu 2016 Saat 19:37
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.