Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - tek çocuk ve tek çocuklu aileler
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konutek çocuk ve tek çocuklu aileler

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 4567>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ALPELLA Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 11988
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2009 Saat 17:46

Sonuçta demokratik bir ülkede yaşıyoruz tabi ki kendi fikirlerimizi rahatlıkla beyan edeceğiz ama.......

Herkesin aklı fikri var burdaki amaç insanlardan aldığımız akla göre hayatımıza yön vermek değil, paylaşımda bulunmak Wink 

İfade şekli çok önemli ... gerçekten arkadaşlar kurumsal bir firmada çalışıyorum örneklerini çoğu zaman görüyor, karşı karşıya kalıyorum. Kendimizi ifade ederken kullandığımız kelimeler, idafe etme tarzı çok önemli çoğu zaman yanlış anlaşılmalara maruz kalabiliyorsunuz Wink 

nuriye; sen ne yazmıştın inan bilmiyorum , okurum müsait olunca detaylı ama iş inzan zihniyetinde bitiyor olay nuriye derya ya da bir başkası olayı değil ortada bir konu var insanlar fikirlerini bildiriyor Wink bundan doğal bir şey olamaz

ben 2 çocuklu bir anne olarak her zaman tek çocuğun karşısındayım ama tek çocuk düşünen annelere karşı değilim o onların görüşüdür. ben alperin 7 sene tek kaldığı dönemi hatılıyorum paylaşmayı bilmezdi, arkadaş ortamında fazla bulunmazdı geçinemezdi falan filan arda ile kıyaslıyorum arda daha sosyal, gaha uyumlu, daha paylaşımcı ve allah göstermesin bana bir şey olsa biliyorum ki aynı kandan bir kardeşi var Wink huzurluyum Wink 
Yukarı Dön
sengul Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Puanlar: 10040
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2009 Saat 17:48

Arkadaşlar  2. çocuğu veya 3.  çocuğu aile kendini ne zaman hazır hissederse o zaman düşünmeli     bence.   Anne babanın  psikolojisi  çok önemli.  Maddi ve manevi yönden hazır olmaları özelliklede  manevi yön daha önemli.   bir çocuk doğru veya  2 çocuk  daha doğru diye birşey yok.

ikisininde ( +) ları,  ( - )leri var.  bu tamamen aileye bağlı.  Kimi aile bir çocuğun kaldırır   kimi  aile  5 çocuğu...
Ayrıca kardeşi olsun diye 2. çocuğun yapılmasını da ben doğru bulmuyorum. 
Bunlar benim doğrularım tabiki.Smile..

eşim ve ben  oğlumuzu nasıl istediysek  2.yide   aynı istekle istersek   hazırız diyeceğiz. Biraz endişelerimiz var   zamanla yok olursa neden olmasın. .....

Düzenleyen sengul - 08 Nis 2009 Saat 17:59
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Yukarı Dön
ARDAESRA Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 804
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2009 Saat 17:50
Kızlar üzmeyin canınızı, bu ölümlü dünyada kda kırmayın birbirinizi yaaa. Bazılrarımız tek çocuk yapacak bazılarımız çok çocuk. Hayat her geçen gün zorlaşıyor. İkinciyi doğurmak cesaret istiyor. Tek çocukla kalmakta aynen öyle. Hepimiz alkışı hak ediyoruz sonuçta. Sizleri öpüyorum canlarrrr
Yukarı Dön
sengul Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Puanlar: 10040
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2009 Saat 18:04
Biliyorum Derya yazımı okuduktan sonra  sen endişelerini  kaldırana kadar   kartlaşacaksınLOLyazacaksın.Big smileLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLsenin yerine yazayım dedimde...LOLLOL

Düzenleyen sengul - 08 Nis 2009 Saat 18:22
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2009 Saat 18:26
Herkesin fikirlerine ve görüşlerine saygı duymalıyız tabi,ortada küçük bi yanlış anlama olmuş..

Şimdi...Benim fikrim kesinlikle kardeş şart (kaynananın fikri;2. şartLOL)bugün laf sokuştturdu,bi oğlan torunu var,''bizim sülale hep tek oğlan'' dedi,ama o oğlanlar oğlan evladından olma,ince ince dokundurttuLOLNeyse esas konu şu,ben isterim ama maddi durumum yok,öyle olunca aklıma kesinlikle çocuk gelmiyo,eşimde bu yönden beni destekliyo,imkanımız varsa yapalım herşeyden mahrum büyüsün istemiyom diyoConfusedşimdi buda tartışmaya açık bi konuLOLmesela bütün kış kızım evde patladı,çok nadir çıkabildik ve bu eşimi çok üzdüUnhappygecen sene bruncha gittiğimiz yerde kızım çok eğlendi,bir sene olacak ama eşimin içinde ukte kaldı bi daha götüremediyaLOLLOLLOLConfusedNeyse işte ben istiyom ama param yokLOLsponsor olun hemen başlayım çalışmalara

Bu arada İlalin biyerde bi msjı vardı,konuya 2. sayfadan başladım orda sanırım,ona çok güldümLOLLOLLOLsanki 1 tane yordu dur 2.yi aklıma getirme der gibiLOLLOLLOL
Yukarı Dön
ilal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 3036
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2009 Saat 18:38
o ahhh gönül ister ama paradan haber verdi...

seninle aynı şeyleri düşünüyoruz emine...
bu devirde hem kirada oturup,hem tek kişi çalışıp iki çocuğa yetebilmek çok zor...
insan çocuğuyla ilgilenirken yorulsada tatlı yorgunluk o uyuyunca yada azcık bacaklarını uazttığında yeniden enerjisini topluyor insan...

Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2009 Saat 18:56

Pardon ben yanlış algılamışımLOLLOLZuhal 3 aylıkkene ben aha böyleydimWackoLOLyorgunluğu geçiyodumda hani uyumuyosun uyumuyosun tatlı bi uykudayken her 15 dakikada bi ciyaklardıyaLOLLOLZuhal memeyi bırakalı 3 ay oldu,ben bugün duşda farkettimki Zuhal hala emiyomuş gibi pek bi özenli yıkanıyorumLOLLOLşimdiye kadar hep duşta aynı itinayı gösteriyodum sanki hala emziriyo gibiStern Smileözlediğimi hissttim Unhappyo yüzden 2. istiyom ama parasal imkansızlıklar maalesef engelCryCryCry

Yukarı Dön
*naz* Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 4271
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2009 Saat 18:59
Orjinalini yazan: emine emine Yazdı:

Herkesin fikirlerine ve görüşlerine saygı duymalıyız tabi,ortada küçük bi yanlış anlama olmuş..

Şimdi...Benim fikrim kesinlikle kardeş şart (kaynananın fikri;2. şartLOL)bugün laf sokuştturdu,bi oğlan torunu var,''bizim sülale hep tek oğlan'' dedi,ama o oğlanlar oğlan evladından olma,ince ince dokundurttuLOLNeyse esas konu şu,ben isterim ama maddi durumum yok,öyle olunca aklıma kesinlikle çocuk gelmiyo,eşimde bu yönden beni destekliyo,imkanımız varsa yapalım herşeyden mahrum büyüsün istemiyom diyoConfusedşimdi buda tartışmaya açık bi konuLOLmesela bütün kış kızım evde patladı,çok nadir çıkabildik ve bu eşimi çok üzdüUnhappygecen sene bruncha gittiğimiz yerde kızım çok eğlendi,bir sene olacak ama eşimin içinde ukte kaldı bi daha götüremediyaLOLLOLLOLConfusedNeyse işte ben istiyom ama param yokLOLsponsor olun hemen başlayım çalışmalara

Bu arada İlalin biyerde bi msjı vardı,konuya 2. sayfadan başladım orda sanırım,ona çok güldümLOLLOLLOLsanki 1 tane yordu dur 2.yi aklıma getirme der gibiLOLLOLLOL

sponsor mu lazım gülümLOLbaşbakan 3 dene yapın diyoLOLLOLsorsak acep sana sponsor olur mu?LOL

ben,bana birileri uçmadan kaçtım canlar.LOLLOL
kalbi acıtan her ne varsa;
sen hepsinden birazsın işte...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 4567>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.