Tatar Böreği Tarifi |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
leziztatlarnet
Üye Kayıt Tarihi: 20 Kas 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 6 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı leziztatlarnet
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 22 Kas 2020 Saat 13:22 |
Her yörenin her ilin meşhur yemeklerini sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Erzurum’un meşhur tatar böreği herkes tarafından kolaylıkla yapılabilecek. Sunumu ile de göz kamaştıracak olan bu enfes tarifimizin malzemelerine ve yapım aşamalarına geçelim. MALZEMELER:
Üzeri İçin
HAZIRLANIŞI: Hamurumuzu yoğurmak için yoğurma kabına yumurta, un, tuz ve suyu alıp yoğurmaya başlayalım.Hamurumuzu yoğurup güzel bir şekilde bezelere bölelim.Bezelere böldüğümüz hamurlarımızı 15 dakika kadar dinlendirelim. Hamurlarımız dinlendikten sonra açıp güzel bir şekilde keselim. Başka bir yerde tencerimize su doldurup kaynatalım. Kaynattığımız suyun içine kestiğimiz hamur parçalarını atalım 7 dakika kadar pişirip süzelim. Bir yandan da kıymamızı kavuralım ve bekletelim. Servis tabağına hamurumuzu alıp üzerine sarımsaklı yoğurdu dökelim. Son olarak kavrulmuş kıymamızı da ilave edip afiyetle yiyebilirsiniz. Ellerinize sağlık. Düzenleyen Gamze - 01 Eki 2021 Saat 00:27 |
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|