Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > Yöresel Yemekler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Tatar Böreği Tarifi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Tatar Böreği Tarifi

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
leziztatlarnet Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 20 Kas 2020
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 6
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı leziztatlarnet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Tatar Böreği Tarifi
    Gönderim Zamanı: 22 Kas 2020 Saat 13:22

Her yörenin her ilin meşhur yemeklerini sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Erzurum’un meşhur tatar böreği herkes tarafından kolaylıkla yapılabilecek. Sunumu ile de göz kamaştıracak olan bu enfes tarifimizin malzemelerine ve yapım aşamalarına geçelim.

MALZEMELER:

  • 3 yumurta
  • 1 kg un
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Su

Üzeri İçin

  • Yoğurt
  • Sarımsak
  • Kıyma
  • Tuz

HAZIRLANIŞI:

Hamurumuzu yoğurmak için yoğurma kabına yumurta, un, tuz ve suyu alıp yoğurmaya başlayalım.Hamurumuzu yoğurup güzel bir şekilde bezelere bölelim.Bezelere böldüğümüz hamurlarımızı 15 dakika kadar dinlendirelim. Hamurlarımız dinlendikten sonra açıp güzel bir şekilde keselim. Başka bir yerde tencerimize su doldurup kaynatalım. Kaynattığımız suyun içine kestiğimiz hamur parçalarını atalım 7 dakika kadar pişirip süzelim. Bir yandan da kıymamızı kavuralım ve bekletelim. Servis tabağına hamurumuzu alıp üzerine sarımsaklı yoğurdu dökelim. Son olarak kavrulmuş kıymamızı da ilave edip afiyetle yiyebilirsiniz. Ellerinize sağlık.



Düzenleyen Gamze - 01 Eki 2021 Saat 00:27
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.