Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
kirmizigul
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 13
|
Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2012 Saat 11:08 |
iyi günler kadir bey benim ensemdeki iltihap için kıl dönmesi olabilir dedi doktor benim 5-6 yıl önce kıl dönmesi oldu bende kuyruk sokumunda hala var ameliyat olmadım ensemde de çıktı benim öğrenmek istediğim kıl dönmesi baya bir süre ameliyat olmayınca vücudu sarar mı yoksa olduğu yerde büyür mü ben vücudumu sarmış olmasından korkuyorum çünkü ameliyat olmayınca sıkıntısı ensemde attı eğer vücudumu sarmışsa benim için tedavi imkansızmı vahim durumdamıyım ne yapmam gerekiyor lütfen yardım edin bu arada ağzımın içindeki iltihabı başka doktora gösterdim doğumsal birşey dedi ara ara iltihap akar aktığında ilaç yazarız geçer dedi ağzımın içinde kötü birşey yokmuş ALLAH a şükür ama dediğim gibi kıl dönmesi vücudu sarar mı?lütfen yanıt yazın endişe içerisindeyim 12 eylül yumuşak doku usg çektiricem alakalı mı bilmiyorum ve zaten başından savdı neyse lütfen yanıt yazın kıl dönmesi vücudu sarar mı?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118280
|
Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2012 Saat 11:17 |
Kıl dönmesi, vücudu sarmaz. Yok öyle bir şey. Hadise, düz çıkması gereken saç veya kılın, kıvrım yaparak deriye batması ve orada bir "yabancı cisim" reaksiyonu yapması sonucu olur. O kılın kuvvetli bir mercek altında, çekilip çıkartılması ile iş biter ama zamanla bu tarzda yeni saç veya kıllar çıkabilir.
|
 |
kirmizigul
Üye
|
Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2012 Saat 11:20 |
çok çok teşekkür ederim yani vücudu sarmaz ve olduğu yerde kıvrımlaşarak büyür anladığım bu umarım doğru anlamışımdır çok teşekkür ederim sağolun :)
|
 |
kirmizigul
Üye
|
Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2012 Saat 11:26 |
bir şey daha sorabilirmiyim kıl dönmesi bende neden bu kadar çok hem kalçada hem ensede önce kalçada ameliyat olmadım sonra ensede ve dün hissettim sırtımda yine onun başlangıcı gibi birşey çıktı şuan kızarık ben ameliyat olmadığım içinmi sıkıntısını başka yerden atıyor oyüzden sordum kıl dönmesi vücudumu sardımı acaba diye sizce sıkıntısını mı atıyor teşekkürler
|
 |
kirmizigul
Üye
|
Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2012 Saat 11:57 |
kalçamdaki kıl dönmesi bağırsaklarıma ulaşırmı ulaşırsa bunu nasıl anlarım teşekkür ederim
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2012 Saat 11:57 |
Soya çekimdir, sıkıntı ile bir ilgisi yok. Ameliyat lafını pek anlayamadım, elektrik ile o kıl köklerinin yakılması yeterlidir.
|
 |
kirmizigul
Üye
|
Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2012 Saat 14:51 |
iyi günler kadir bey ensemden usg çekildi ve sonucu şuan elimde doktorun ameliyat günü göremedim LÜTFEN siz yanıtlayın merak içerisindeyim suboksipital bölgede boyun dorsal kesiminde orta hatta 11.7x6.7 mm boyutunda düzgün sınırlı ovoid konfigürasyonlu heterojen iç yapı özelliğinde içerisinde lineer noktasal hiperekojen alanlar da izlenen,vaskülaritesi bulunmayan ,hipoekoik lezyon saptanmıştır.tanımlanan lezyon sağ lateral komşuluğunda 5.8x3.3 mm boyutunda benzer iç yapı özelliğinde ayrı bir lezyon saptanmış, tanımlanan bu lezyonun ciltte ağızlaştığı ve fistülize görünümünde olduğu dikkati çekmiştir. bu düzeyde çevre yağ doku planları hafif kirli görünümdedir. sonuç: boyunda suboksipital bölgede tanımlanan lezyonlar cilt ve cilt ekleri kaynaklı lezyon (sebase kist) ile uyumlu olabilir .klinik kolerasyon önerilir bunu bana açıklayabilirmisiniz ?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2012 Saat 17:46 |
Ensenizde ( kıl dönmesinin sebep olduğu) bir "çıban" çıkmış. Yurdumun doktorları bir çıbanı bile US yardımı olmadan halledemiyor demekki. Ne diyelim, helal olsun .
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 Eyl 2012 Saat 17:47
|
 |