Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - TAHLİL
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumTAHLİL

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
durucan Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 230
Mesajın Direkt Linki Konu: TAHLİL
    Gönderim Zamanı: 04 May 2011 Saat 20:37
doktor bey kzım geçen hafta grip olmuştu tam biterken   tekrar öksürük, geniz akıntısı ateş başladı. doktora götürdüm. boğazı hafif kızarık ama bu ara çok ilaç aldığı için bekleyelim ant. vermicem dedi. bende kan tahlili istedim.
WBC           8,50
NE%           39.70
LY%           49.20
MO%          9.70
EO%           1.10
BA%            0.30
NE#             3.38
LY#             4.19
MO#           0.83
EO#           0.09
BA#            0.03
RBC            4.65                                               
HGB            12.80                                                                  
HCT            35,30                                                                 
MCV            76
MCH            27.60
MCHC          36.30                                                                 
RDW           12.80                                                                
PLT             210.00                                                                 
MPV            7.90                                                            
PCT             0.17
PDW            14.50

GLUKOZ       86
ALT               17
AST               38
CRP               0.0
DEMİR           53
DEMİR BAĞLAMA  372

İDRAR

LÖKOSİT       +
KETON          +
GLUKOZ      NEGATİF
NİTRİT        NEGATİF
ERİTROSİT    2
LÖKOSİT      4

HİÇ İLAÇ VERMEDİ, KULAKLARI, CİĞERLERİ TEMİZ DEDİ. 
ateş 3. gün sonunda düştü. öksürüğü balgamlıydı geçecek gibi. ama akşam 10'da beri kriz şeklinde öksürük başladı.balgamlı hal gitti kuru öksürüğe döndü. yanlız çok fazla genzi  akıyor. 5 dakikada bir kriz şeklinde öküsürüyor. benical verdim. bütün gece öküsürdü hatta 2 kez balgam kustu. gece yarısı deloday verdim hala öksürüyor neredeyse durmadan (akşam kivi verdim o yapıyor olabilirmi) ne yapsam tekrar kontrole götürsemmi?
harap oldu öküsürükten. bu arada bu hastalığımız 1,5 ay içinde 3. hastalığımız. çocuk çok yoruldu...

Düzenleyen durucan - 05 May 2011 Saat 10:15
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119493
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 May 2011 Saat 15:42
Grip geçiriyor, hiçbir ilaç onu iyileştirmez, benim "Grip" için anlattıklarımı yapın..
Yukarı Dön
durucan Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 May 2011 Saat 16:52

öksürük hiçbir şekilde azalmayınca götürdüm. alerjik bir durum başlamış dedi (öksürük gerçekten değişik hal aldı. kuru şekilde geniz akıntılı) herşeyi temiz dedi. hava verdiConfused flexoticle ve  5 gün deloday ver dedi) vermeyeyim mi? öküsürük hiç durmuyor neredeyse, normal grip gibi değil...

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 May 2011 Saat 13:00
Sakın ha, Allerji ile yakından uzaktan bir ilgisi yok.. Gripal enfeksiyon geçiriyor.. EO; %1.10 VE HALA ALLERJİ DİYORLAR... ÇOK ENTERESAN.  Limonlu bal ve Coldmix'i kullandınızmı???
Yukarı Dön
durucan Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 May 2011 Saat 15:34

acilde verilen buharlı ilaç zaralımıdır? 2 gece verdim alerji şurubunu bugün öksürük azaldı (2 gün önceki haline döndü balgamlı) burnu akıyor biraz açık renkli tekrarmı başa sarıyor. bu tam geçmeden 3. tur olacak nasıl geçireceğim ben bu gripi çocuk mahvoldu 3 haftadır. yapabileceğim bir şey varm. vitamin falanmı versem?? birde dün akşam hafif ateşlendi. çok korktum tekrar ateşlenecek diye. ateşlenirse ciddi birşeymi ???çok saolun..

not: son iki  hastalığında dediğiniz gibi hiç ilaç kulanmadık (2 kez benical- 2 kez deloday)

Düzenleyen durucan - 06 May 2011 Saat 15:46
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 May 2011 Saat 09:26
Ateş ile ilgili makalemi "Ateş ve Tedavisi" okuyun, ateş korkulacak bir şey değil. Sizin dostunuz, mikropların hayatını zorlaştırarak sizi zararlı mikroplardan korumaya çalışıyor.. Ne ateşin nede Havalenin bir zararı vardır. Sizi bunlarla korkutan doktorlardan uzak durun.
Yukarı Dön
durucan Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 May 2011 Saat 16:48
doktor bey saolun ilginiz için.
ateşten kormadım yanlış yazmışım  ateş düşdükten (3 gün süren yüksek ateş)2 gün sonra tekrar  çıkmasından korktum (siz ateş tekrar çıkarsa önemli demişsiniz) ama çıkmadı allahtan. burnu su gibi akıyor, hapşırıyor, gözleri hafif sulanıyor. grip daha geçmeden tekrar başlarmı 3. kez bitmeden yine hastalanıyor...çok hapşırıyor. alerji olması muhtemel mi?  alerjiyse ve alerji ilacı vermesem nolur çokmu ilerler?? ilaç vermek istemiyorum ama korkuyorumda..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2011 Saat 10:54
Grip esnasında Allerji ilaçlarından verdiğinizde, akıntı koyulaşır veya tamamen durur.. Bu sahte iyileşme hali sizi memnun edebilir ama, vücudun virüslere gösterdiği tepkiyi ortadan kaldırdığınızdan, bazan ters durumlar olabilir. Allerjiyi tedavi etmeseniz bile kendiliğinden geçer.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.