|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
MEHTAP BOSTANCI ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Haz 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 33 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MEHTAP BOSTANCI
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Haz 2015 Saat 20:25 |
merhaba hocam,
4 yaş 10 aylık ikiz çocuklarım var, kız 15,5 kilo ve 105 cm erkek 17 kilo 110 cm bu gün genel bir kontrole gittik ve doktor kan sayımı v.s. tahlil istedi. genel bir tahlil istiyorum, çocukların gelişimi iyi, sadece kız ortalamanın altında ve çölyak testi yapalım dedi. oğlum grip omuştu, yorgunum diyordu 1-2 gün önce ama genelde aktifdir dedim, bazen olur oyle gribal enfeksiyonlarda olabilir önemli değil, gelişimi iyi dedi (hayret ettim doğrusu) ben sadece uzun zamandır kan sayımı vs. yaptırmadığımız için, yaptırtsak mı diye düşünüyorum ama eşim gerek yok çocukları deldirmeyelim, herşey normal bir sıkıntıları yok diyor. geçen yıl rota virüsü olduklarında yaptırmışlardı hemegram zaten. yine de size danışmak istedim, testleri yaptırmamıza gerek var mı? istediği testler: tam kansayımı, çölyak, tsh,sebest t4 ve t3 vitamin b12- demir(serum)-demir bağlama kapasitesi-ferritin sizce yaptırmamıza gerek var mı hocam, ya da belli zamanlarda çocuklarda bu şekilde testler yaptırılmamımıdır? genelde sıkıntıları olmadığında yaptırmaktan yana değilsiniz diye okudum ama, emin olmak istedim. teşekkürler.
|
|
![]() |
|
MEHTAP BOSTANCI ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Haz 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 33 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MEHTAP BOSTANCI
![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam eklemek isterim
genelde yemek yemeleri gayet güzel. ama pek ekmek yemezler, yemek yerler. kızım taze fasulye v.s. gayet güzel yer, yumurtalarını yer, v.s. yanı yemek konusunda bir iştahsızlık dikkatimi çekmedi. her çocuk gibi arada iştahsızlıkları olur ama geçicidir.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118694 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Aranmayin!!! Boyle bir kaide yok!! Dunyanin hicbir yerinde, muayyen yaslarda HER COCUGA "Kan sayimi" veya boyle abuk-subuk testler yapilir diye bir kaide yok... Goruyorsunuz, "Cakal" nasilda baliklama atlamis konuya!!!
Genellikle bu tiyniyetteki sarlatanlar, Laboratuvar ile de anlasmalidirlar. Cocuk degerleri yanina, cok farkli olan; "Eriskin" referans araliklarini yazarak, sizi kandirirlar ve onlar icin; "Omur boyu, aylik gelir" halini alirsiniz. Colyakmis!!! Acaba hayatinda hic Colyak hastasi gordumu!! Adam gibi bilgili bir doktor, luzum gordugunde, Tahlil ister.. Boyle soytariliklar yapmaz.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 29 Haz 2015 Saat 20:46 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MEHTAP BOSTANCI
teşekkürler hocam,
banda saçma geldi ama yine de size sormadan hareket etmek istemedim. zaten artık hiçbirine güvenimiyoruz ki, iyki siz varsınız. hocam peki kızımın kilosu için yorumunuz var mı? yoksa bazı çocuklarda boyle olur diyip devam mı edelim :) teşekkürler, sevgiler. Düzenleyen MEHTAP BOSTANCI - 29 Haz 2015 Saat 20:51 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118694 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kizin boyu normal, 1 kilo eksigi var.. Takip etmek gerekir. Hep bu oranda giderse, normaldir. Bu eksiklik giderek artarsa, Sipraktin deneriz.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MEHTAP BOSTANCI
teşekkürler hocam.
Aslında genelde bu oranlarda ilerliyor ama, dediğiniz gibi takip ederim. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|