Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - tahlil yaptırmak?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumtahlil yaptırmak?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
MEHTAP BOSTANCI Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 33
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı MEHTAP BOSTANCI Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: tahlil yaptırmak?
    Gönderim Zamanı: 29 Haz 2015 Saat 20:25
merhaba hocam,
4 yaş 10 aylık ikiz çocuklarım var,
kız 15,5 kilo ve 105 cm 
erkek 17 kilo 110 cm

bu gün genel bir kontrole gittik ve doktor kan sayımı v.s. tahlil istedi.
genel bir tahlil istiyorum, çocukların gelişimi iyi, sadece kız ortalamanın altında ve çölyak testi yapalım dedi.
oğlum  grip omuştu, yorgunum diyordu 1-2 gün önce ama genelde aktifdir dedim, bazen olur oyle gribal enfeksiyonlarda olabilir önemli değil, gelişimi iyi dedi (hayret ettim doğrusu)

ben sadece uzun zamandır kan sayımı vs. yaptırmadığımız için, yaptırtsak mı diye düşünüyorum ama eşim gerek yok çocukları deldirmeyelim, herşey normal bir sıkıntıları yok diyor.

geçen yıl rota virüsü olduklarında yaptırmışlardı hemegram zaten.

yine de size danışmak istedim, testleri yaptırmamıza gerek var mı? 
istediği testler:  tam kansayımı, çölyak, tsh,sebest t4 ve t3 vitamin b12- demir(serum)-demir bağlama kapasitesi-ferritin 
sizce yaptırmamıza gerek var mı hocam, ya da belli zamanlarda çocuklarda bu şekilde testler yaptırılmamımıdır?
genelde sıkıntıları olmadığında yaptırmaktan yana değilsiniz diye okudum ama, emin olmak istedim.
teşekkürler.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı MEHTAP BOSTANCI Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haz 2015 Saat 20:28
hocam eklemek isterim
genelde yemek yemeleri gayet güzel.
ama pek ekmek yemezler, yemek yerler.
kızım taze fasulye v.s. gayet güzel yer, yumurtalarını yer, v.s.
yanı yemek konusunda bir iştahsızlık dikkatimi çekmedi.
her çocuk gibi arada iştahsızlıkları olur ama geçicidir.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118694
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haz 2015 Saat 20:44
Aranmayin!!! Boyle bir kaide yok!! Dunyanin hicbir yerinde, muayyen yaslarda HER COCUGA "Kan sayimi" veya boyle abuk-subuk testler yapilir diye bir kaide yok... Goruyorsunuz, "Cakal" nasilda baliklama atlamis konuya!!!
Genellikle bu tiyniyetteki sarlatanlar, Laboratuvar ile de anlasmalidirlar. Cocuk degerleri yanina, cok farkli olan; "Eriskin" referans araliklarini yazarak, sizi kandirirlar ve onlar icin; "Omur boyu, aylik gelir" halini alirsiniz.
Colyakmis!!! Acaba hayatinda hic Colyak hastasi gordumu!!
Adam gibi bilgili bir doktor, luzum gordugunde, Tahlil ister.. Boyle soytariliklar yapmaz..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 29 Haz 2015 Saat 20:46
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı MEHTAP BOSTANCI Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haz 2015 Saat 20:49
teşekkürler hocam,
banda saçma geldi ama yine de size sormadan hareket etmek istemedim.
zaten artık hiçbirine güvenimiyoruz ki, iyki siz varsınız.

hocam peki kızımın kilosu için yorumunuz var mı?
yoksa bazı çocuklarda boyle olur diyip devam mı edelim :)
teşekkürler, sevgiler.

Düzenleyen MEHTAP BOSTANCI - 29 Haz 2015 Saat 20:51
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118694
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Haz 2015 Saat 01:20
Kizin boyu normal, 1 kilo eksigi var.. Takip etmek gerekir. Hep bu oranda giderse, normaldir. Bu eksiklik giderek artarsa, Sipraktin deneriz.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı MEHTAP BOSTANCI Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Haz 2015 Saat 09:43
teşekkürler hocam.
Aslında genelde bu oranlarda ilerliyor ama, dediğiniz gibi takip ederim.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.