|
Tahlil sonuçlarım |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
zeynep82 ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Eyl 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 646 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Nis 2025 Saat 16:13 |
Hocam merhaba bugün Fizik tedaviye gitmiştim diz ağrısı vs için.Genel bir de tahlillerine D vitaminine falan bakalım dedi.D vitamini ve başka bir değerlerim de değer dışı çıkmış Pth değerin ne olduğunu bilmiyorum o da yüksek çıkmış yorumlayabilir misiniz
Düzenleyen zeynep82 - 17 Nis 2025 Saat 16:21 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120373 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
D vitamin seviyesi (her Türk vatandaşı gibi) çok düşük!
Bir ay ara ile, 2 ampul Dvit3 için ve Agustos ayında tekrar D vitamini ölçtürüp bana yazın.
|
|
![]() |
|
zeynep82 ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Eyl 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 646 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam Hgb 9 tedavi gerektirir mi yoksa besinlerle takviye yeterli mi bir de pth yüksek nedir hiç bilmiyorum ya da çok da önemli değil mi
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120373 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Demir ilacı gerekir.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam bir şey merak ettim her Türk vatandaşında olduğu gibi diye özellikle belirtmişsiniz D vitamini düşüklüğünü. Dün arkadaşımla konuştum senin 11 yine iyiymiş benim 4 dedi. Neyi yanlış yapıyoruz neyi düzeltmemiz lazım? Beslenme mi güneş ışınlarından mı faydalanamıyoruz?Sizin bu kadar üstüne düştüğünüze göre çok önemli bu vitamin.Yanıtınızı merakla bekliyorum
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bir "şey" yapması gereken; devlet!!
Ama burası Türk devleti olduğu için ve süt/süt mamülleri'nde D vitamini katkısı hiçbir zaman olmadığı için, herkesin senede en az 1 defa 1 ampul Dvit3 içmesi şarttır!Hiç güneş görmeyenlerin 6 ayda bir almaları gerekir. Türk doktorlarının tavsiye ettiği D vitamin dozları; süt ve süt mamülleri'nde D vitamin katkısı olan gelişmiş ülkelere mahsustur. Türkiye'de yetersizdirler! Dvit3 ampuller aleyhinde de o kadar çok yalan söylediler ki, şimdi de isteselerde geri dönüp; "Dvit3 ampul kullanın" diyemiyorlar, onun yerine sanki Türkiye'de D vitamin eksikliği doğal bir hadise imiş gibi gösteriyorlar veya D vitaminin alt seviyesini;50'den düşük gösteriyorlar! Önce 40'a düşürdüler olmadı, 30'a ve 20'ye düşürdüler gene olmadı! En son gördüğüm; Sağlık bakanlığı Kestel Hastanesi laboratuvarı D vitamin alt seviyesini;6.6'ya düşürmüştü! Türk halkı, kendi başının caresine bakacak! Devletten ümit beklemesinler. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Nis 2025 Saat 09:33 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|