Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Tahlil sonuçları
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Tahlil sonuçları

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
anneoluncx Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 294
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı anneoluncx Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Tahlil sonuçları
    Gönderim Zamanı: 03 Eki 2024 Saat 16:41
merhaba hocam kızım17 aylık (9,2 kg 76 cm) 2 hafta önce soğuk algınlığı yaşadı ben sizden  öğrendiğim şekilde  ilaçsız atlattım. Ancak yaklaşık 3 aydır ayda bir kez olmak üzere fışkırır tarzdakusmalarımız ve aradaki kabızlık şikayetlerimiz vardı.oğlum çölyaklı (2 yaşında endoskopik biyopsi ile teşhis oldu) ve benzer şikayetleri   aynı aylarda onda da yaşanmıştı. bu yüzden bu gün genetik tarama için test yaptırdık. kan alınmışken  de rutin tahlillere de bakılsın istedik. sonuçlar da referans dışı olanları gönderiyorum. Engin bilgilerinizle yorum yaparsanız çok memnun olun. ne yapmamak gerekir. 

Düzenleyen anneoluncx - 03 Eki 2024 Saat 16:46
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118358
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eki 2024 Saat 17:25
SAKIN Türkiye'de yapılan Çölyak testlerine inanmayın.
En iyi test; ekmek yediğinde şikayetleri oluyor mu, ona bakın. Olmuyorsa, Çöliak yoktur. 
Maalesef; Türkiye'de sağlık sahtekarların eline kaldı! 
1- Her öksüren: Astım.
2- Her kusan; Çöliak!!! 
3- Her döküntü;Allerji!
4- Her ateşi olan: PFAPA!
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı anneoluncx Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eki 2024 Saat 17:57
oğlumda  çok şikayet görmüştük gelişimi tamamen durmuş kilosu geriye gitmişti. önce Kanda sonra endoskopik biyopsi ile  (total villus atrofobi) teşhis edildi. şimdi benzer şikayetler kızımda da var gelişim olarak gerilemeye başladı boyu bir yaşında 73 tü 15. ayda 76 şuan 17 aylık hala 76 cm. kilosu 6 aylıkken 8 kg dı şuan 17 aylık 9.2 kg .kusma ve kabızlık şikayetleri var gastroentoroliji de çölyak çıkmadı o da genetik bakalım yoksa bir daha tahlile gerek yok dedi o yüzden genetik testi yaptırdık kan alınmışken rutin hemogram da baktırdık . D vitamini ferritin kreatinin düşük çıkmış size gönderdiğim sonuçlarda bu ne ifade ediyor. 

Düzenleyen anneoluncx - 03 Eki 2024 Saat 18:42
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eki 2024 Saat 20:41
Hgb iyi! o yüzden Ferritin'in düşük olması önemli değil.
Kreatinin; düşük olması önemli değil. 
D vitamini çok düşük. Bir ay ara ile 2 ampul Dvit3 içirin. Şubat ayında tekrar ölçtürün ve bana yazın. 

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı anneoluncx Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eki 2024 Saat 09:16
çok teşekkür ederim hocam iyi ki varsınız. oğlum çölyak teşhisinden önce de böyle değerleri çok düşük çıkmıştı o yüzden acaba aynı şeyleri mi yaşıyorum diye çok tedirgin olmuştum.
Hocam kızım doğuştan ektopik böbrekli ve pelvik bölge yerleşimli böbreğin işlevi var mı bilmiyoruz . sintigrafi istemişlerdi 2 aylıkken çektirmedik henüz . eğer o böbreğin fonksiyonu yoksa Devit ampul tek böbrek için ağır gelir mi acaba?
birde kreatinin  düşüklüğü protein eksikliğinden kaynaklanır yazıyor siz önemli değil dediniz herhangi birşey yapmama gerek yok değil mi?
Değerli cevabınız için çok teşekkür ederim
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eki 2024 Saat 12:00
Böbekleri çalışmadığında yaygın ÖDEM olur.
D vitamininin böreklerle bir alakası yok. Hatta ciltte oluşan D vitaminin ön maddesi, böbreklerde aktif hale
gelir.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı anneoluncx Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: Dün Saat 14:15
merhaba hocam daha önce size sonuçları yazmıştım yukardaki şekilde idi sizin tavsiyenizle ekim kasım da birer ampul devit verdim. şimdiki sonuçları gönderiyorum. şu anda 20 ay 1 haftalık 82 cm 10 kg kız bebek gelişimi iyi mi? tekrar devit ampul vereyim mi
ferritin hala düşük yapması gereken şey var mı

Düzenleyen anneoluncx - Dün Saat 14:21
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Saat 15 Dakika önce Saat 21:35
Onemli hicbir sey YOK! 
Anemi:Yok
Antibiyotik:Gerekmez.

D vit3ampul icirdiniz mi?? 50-100 arasi olmasi sart. Hemen 1 tane daha icirin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.