|
|
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
| Yazar | |
canan10
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: TAHLİL SONUÇLARIGönderim Zamanı: 19 Kas 2014 Saat 09:08 |
|
Merhaba Kadir Bey 5.5 yaşındaki oglumu psikologa götürecektik oda kan tahlili istedi bizde hastanede yaptırdık ama doktorada daha gitmedik siz bir değerlendirirmisiniz serbest t3 yüksek çıkmış tek başına bir anlamı varmı?
Serbest T3 4.93 normal degerler 1.710-3.710 vitamin B12 1129 normal değerler 187-883 Sedimentasyon 60 dk 34 normal degerler 0-10 WBC 15.7 NORMAL DEĞERLER 6-15 oğlum anaokuluna yeni başladığı için sık hastalanıyor hep sizin yazılarınızı okuyorum ilaç vermıyorum zaten ateşi olmuyor bal-limon ve burun spreyi kullanıyorum geçiyor tahlil günüde hafif kırgınlığı vardı sonuçları etkilemiş olabilirmi şlimdiden cevabınız için çok teşekkürler
Düzenleyen canan10 - 19 Kas 2014 Saat 09:10 |
|
|
|
![]() |
|
DEMVOL
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 19 Kas 2014 Saat 09:46 |
|
Hocam merhaba, 10 aylık bir kızım var. 40 günlükken idrar yolu enf. tanısı kondu ve 5 ay üst üste her gittiğimizde idrarında bol lokosit çıktı, iştahsızlık, ateş, sürekli huzursuzluğu vardı, 5 ay boyunca antibiyotik kullandık(çok karşı olmama rağmen böbrekleri zarar görür denildiği için mecbur kaldık ) , böbreklerinde kaçaktan şüphelendiler böbrek usg çektirdik 2 defa hiçbirşey çıkmadı. Nefrologa götürdük o da ciddi birşey olmadığını, bebeklere verilen d vitaminin bazen kum yapabildiğini , bol su içirmemiz gerektiğini söyledi. Her ay kontrol amaçlı idrar tahlillerini yaptırıyoruz, çok şükür temiz çıkıyor.
Kızım geçen ay 7800 gr dı ve boyu 64 cm. Boyunun çok geriden geldiğini söylüyor doktorumuz, tiroid testleri, çölyak hastalığı için testler yaptırdık normal çıktı. sadece büyüme hormonu ıgf idi sanırım alt sınır 50 iken kızımda 25 çıktı. Endokronoloji doktoru da şu an için sadece 2 yaşına kadar takip etmek gerekir dedi.
Kızıma aylarca verilen antibiyotikler büyüme dengesini bozmuş olabilir mi? Boyunun 64 cm olması sorun teşkil eder mi? 1 ayda hiç uzamadı kızım. dİşleri de hala çıkmadı.
Her kafadan bir ses çıkıyor ve kime inanacağımızı şaşırmış durumdayız. bize yardımcı olursanız çok çok memnun oluruz hocam.
Kızımın motor gelişimi gayet normal , herşey seyrinde gidiyor.
Teşekkürler.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 19 Kas 2014 Saat 18:19 |
|
-canan10; yazdiginiz degerlerin yanina, birimlerini de yazarmisiniz!
Conventionalmi? yoksa S.I. mi kullanilmis... Esasinda, kabahat sizde... Niye gidiyorsunuz??? Psikologlar, DOKTOR DEGILLERDIR.... TAHLIL ISTEMEYE VEYA DEGERLENDIRMEYE YETKILI DEGILLERDIR... Sikayet edin. VE, o tahlili cope atin. Unutun. -DEMVOL: Basindan beri, Kiziniz; hicbir zaman; IYE gecirmedi... Bu konudaki mailleri okuyun. Iyi kaziklanmissiniz. YAPILACAKLAR: 1- HEMEN; Oradan kacin.... 2- Yapilanlarin hepsi sahtekarlikti, hepsi bosuna yapildi...Ilk 1sene icinde; Anbiyotik gerekecek durum OLAMAZ, zira anneden gecen bagisiklik maddeleri cocugu 1 sene korur...IYE diyebilmek icin, Idrar tahlilinde; "Nitrit" (+) olmasi SARTTIR... 3- 10 aylik bir kiz: 70cm ve 8.6kg gelir. 4- Gunluk sut miktari; 600ml den azsa, ASLA buyutemezsiniz... 5- Disler onemli degildir, isterse, 1 yasindan sonra cikarabilir, normaldir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Kas 2014 Saat 21:33 |
|
![]() |
|
canan10
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 19 Kas 2014 Saat 18:36 |
|
Serbest T3 4.93 birim pg/m normal degerler 1.710-3.710 vitamin B12 1129 birim pg/m normal değerler 187-883 Sedimentasyon 60 dk 34 birim mm/ normal degerler 0-10 birimlerde böyle yazıyor Kadir Bey oğlumda konusma geriliği var anaokuluna başlayınca okulda kalmadı benle girdi çıktı ben varım diye mi bilmem garip garip hareketler yaptı ordan çocuk psi.gönderdiler o da teste gönderdi benim anlattıklarımla hafif bilişsel gerilik ve atipikotizm dediler rapor alıp özel egitime basladık orda sorun yok..Okula da kapıdan verip kendim girmedim 2 gün zırladı 3.gün sustu ama hep şikayet geliyor öğretmenden sınıftan çıkıyor diyor dünde yemekte sütleri döktü,masaya vurdu dedi..Şimdiye kadar zaten kontroldeydik dokturumuz İzmir deydi en son yaygın gelişimsel bozukluk demişti.Ben de anlayamıyorum artık burda bir psikiloga götürüp güzelce bir değerlendirme yaptıracaktım öngörüşmede bu tahlilleri istediler birde ögretmen ve aıle dolduracak form verdiler tahlilleri kendimiz devlet hastanesinde yaptırdık istediler diye keske önce size yazsaydım
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 19 Kas 2014 Saat 23:52 |
|
Siz; once bir "Psikiyatrist'e" gidin, "Psikolog yardimi" gerekiyorsa, Psikiyatrist sizi yonlendirir...
|
|
![]() |
|
DEMVOL
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20 Kas 2014 Saat 08:12 |
|
Hocam geri dönüşünüz, ilginiz için çok teşekkür ederim.
2 aydır işe başladım, çalışıyorum 08:00-17:00 çalışıyorum işteyken 2 defa süt sağıyorum ve ortalama toplam 300-360 ml süt sağıyorum. Eve gittiğimde de gece dahil emziriyorum.
gece muhallebilerini, kahvaltılarını keçi sütü ile hazırlıyorum. Sütüm az mı ? az olduğu için mi büyümüyor? Extradan ne önerirsiniz ?Gelişiminin normale dönmesi için ne yapmalıyım. Tutunarak yürüyor, emekliyor,kendi oturuyor, baba,anne, mama, bye bye kelimelerini söylüyor.Beni anlıyor,Motor gelişimi iyi gibi geliyor ama fiziksel gelişimi çok geride :(
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20 Kas 2014 Saat 17:35 |
|
niye "Keci sutu?" .....
Kutu sutlerine gecin ve gunde EN AZ; 600ml sut aldigindan emin olun... Eski mailleri okuyun, anlamadiginiz konular olursa konusuruz. |
|
![]() |
|
nazlıgüneş
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 09 Ara 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 812 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı nazlıgüneş
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20 Kas 2014 Saat 20:57 |
|
Hocam kusura bakmayın araya girdim böyle ama 10 aylık kız 78 cm. boyu yazmışsınız sizin daha önce 12 aylık 73 cm. görmüştüm.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|