Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Tahlil değerlendirmesi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Tahlil değerlendirmesi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Gülşençk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 75
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gülşençk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Tahlil değerlendirmesi
    Gönderim Zamanı: 5 Saat 52 Dakika önce Saat 11:18
İyi günler hocam, oğlum 36 haftalık 2400gr ve 48 cm boyunda doğdu. Şimdi 5 yaşında 16,25 kg ve 112 cm boyunda. En son 1 yıl önce kan tahlili yapıldı diye tekrar götüreyim dedim. Geçen yıl d vitamni değeri 100 çıkmıştı. 1 yıl hiç ampül vermedim ama 17 ye düşmüş. Doktor D vitamini damla verdi ama ben 1 ampül içirdim bugün. Ayrıca tabiki bu değerlerde demir eksikliği var kansızlık yapmamış ama yine de demir depolarını dolduralım dedi ve ferifer adında demir ilacı yazdı. 3 ay kullanmamı söyledi. Sonuçları siz de değerlendirebilir misiniz hocam? Bu arada çok iştahı olan bir çocuk değil hocam et olarak sadece köfte yer onu da her zaman yemez malesef.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117670
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 4 Saat 8 Dakika önce Saat 13:02
SAKIN,SAKIN bunun gibi SALAK doktorların; "Ferritin" değeri ile (sözüm ona) Anemi teşhis etmelerine 
kanmayın! 
Bu salaklar bakalım ne zaman; "Ferritin'in" depo demiri olmadığını ve sadece barsaklardan emilen demiri
 kandaki Transferrin'e taşıyan bir protein olduğunu öğrenecekler! 
Vücuttaki demirin:
%70'i: Hemoglobulin de.
%15'i: Myoglobulin de.
%14'ü: Ferritin de bulunur.
%1 de: Serum da, serbest halde bulunur.
Belli ki, Tipik Türk Prof. davranışı olan, aralarında (sözüm ona) "Konsensus" ile böyle bir karara varmışlar!
Salaklığın da bir ölçüsü vardır ama İlim sahibi olmadıkları için bu gibi davranışlar normaldir.
Sakın bu salaklara kanıp da Demir ilacı kullanmayın. 
Hgb değeri zaten yaşına göre yüksek!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 4 Saat 1 Dakika önce Saat 13:09
Yukarı Dön
Gülşençk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gülşençk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 4 Saat 6 Dakika önce Saat 13:04
Teşekkür ederim hocam zaten vermedim.d vitamini için ne yapalım peki?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117670
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 3 Saat 57 Dakika önce Saat 13:13
D vitamini arada kaynamış.
Belli ki, D vitamini devamlı alması gerekiyor.
1 ampul Dvit3 verin ve 6 ay sonra tekrar D vitamini baktırıp bana yzın.
Her şahısta D vitamin tüketimi farklıdır. O yüzden sabit bir kullanım şekli yoktur. Ancak bu şekilde gerekli
doz tayin edilebilir.
Yukarı Dön
Gülşençk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gülşençk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 3 Saat 53 Dakika önce Saat 13:17
Tamam hocam öyle yapacağım. Çok teşekkür ederim 🙏🏻
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.