|
Tahlil değerlendirmesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Gülşençk ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14 Nis 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 75 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 5 Saat 52 Dakika önce Saat 11:18 |
İyi günler hocam, oğlum 36 haftalık 2400gr ve 48 cm boyunda doğdu. Şimdi 5 yaşında 16,25 kg ve 112 cm boyunda. En son 1 yıl önce kan tahlili yapıldı diye tekrar götüreyim dedim. Geçen yıl d vitamni değeri 100 çıkmıştı. 1 yıl hiç ampül vermedim ama 17 ye düşmüş. Doktor D vitamini damla verdi ama ben 1 ampül içirdim bugün. Ayrıca tabiki bu değerlerde demir eksikliği var kansızlık yapmamış ama yine de demir depolarını dolduralım dedi ve ferifer adında demir ilacı yazdı. 3 ay kullanmamı söyledi. Sonuçları siz de değerlendirebilir misiniz hocam? Bu arada çok iştahı olan bir çocuk değil hocam et olarak sadece köfte yer onu da her zaman yemez malesef.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117670 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
SAKIN,SAKIN bunun gibi SALAK doktorların; "Ferritin" değeri ile (sözüm ona) Anemi teşhis etmelerine
kanmayın!
Bu salaklar bakalım ne zaman; "Ferritin'in" depo demiri olmadığını ve sadece barsaklardan emilen demiri kandaki Transferrin'e taşıyan bir protein olduğunu öğrenecekler! Vücuttaki demirin: %70'i: Hemoglobulin de. %15'i: Myoglobulin de. %14'ü: Ferritin de bulunur. %1 de: Serum da, serbest halde bulunur. Belli ki, Tipik Türk Prof. davranışı olan, aralarında (sözüm ona) "Konsensus" ile böyle bir karara varmışlar! Salaklığın da bir ölçüsü vardır ama İlim sahibi olmadıkları için bu gibi davranışlar normaldir. Sakın bu salaklara kanıp da Demir ilacı kullanmayın. Hgb değeri zaten yaşına göre yüksek! Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 4 Saat 1 Dakika önce Saat 13:09 |
|
![]() |
|
Gülşençk ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14 Nis 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 75 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkür ederim hocam zaten vermedim.d vitamini için ne yapalım peki?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117670 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
D vitamini arada kaynamış.
Belli ki, D vitamini devamlı alması gerekiyor. 1 ampul Dvit3 verin ve 6 ay sonra tekrar D vitamini baktırıp bana yzın. Her şahısta D vitamin tüketimi farklıdır. O yüzden sabit bir kullanım şekli yoktur. Ancak bu şekilde gerekli doz tayin edilebilir.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tamam hocam öyle yapacağım. Çok teşekkür ederim 🙏🏻
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|