Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
serifegül
Kıdemli Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 818
|
Gönderim Zamanı: 05 Mar 2008 Saat 14:28 |
arkadaşlar dün tvde diyetisyen murat topoğluydu galiba sütün artması için annenin yoğurt yemesi, 3 litre su ve meyva suyu içmesi gerektiğini söyledi. bir de bana sağlık ocağındaki ebe kayısı kompostosunu önermişti sütün artması için...
|
çekirdek ailemizin çitlembiği
|
|
PAPATYAS
Üye
Puanlar: 82
|
Gönderim Zamanı: 05 Mar 2008 Saat 14:39 |
kayısı kompostusunun sütü arttırdığı doğru ama bunda artışı sağlayan şey sıvı gıda olması tavsiyem aşırı şekerli yapmamanız
ayrıca böğürtlen çayı da ii geliyor
DAHA ÇOK EMZİRME =DAHA ÇOK UYARI =DAHA ÇOK SÜT
Bebek Ne kadar çok emerse, Anne O kadar çok Süt üretir.
|
|
|
selmafiliz
Üye
Puanlar: 57
|
Gönderim Zamanı: 05 Mar 2008 Saat 14:42 |
merhabalar,
ben yeni bir üyeyim ve çalışan bi anneyim. işe başladığıda oğlum 3 ayını bitirmişti.şu an 3 ay bitti işe başlayalı. ilk aylar sütüm oldukça fazlaydı.ama son 2 haftadır 50cc den yukarı çıkamıyorum. bunda sık emziremememin etkisi çok.gündüzleri sadece 1 kez sağabiliyorum.gece emizrmeye çalışıyorum. sanrım gece emzirmek de yeterli olmuyor. şimdi bol bol su ve süt arttırıcı çay içiyorum. bakalım ilerleyen günlerde verim nasıl olacak. sevgiler hepinize...
|
|
|
SevaL
Üye
Puanlar: 131
|
Gönderim Zamanı: 05 Mar 2008 Saat 15:52 |
selmacım benim oğlumda 3 ayını yeni bitirmişti ben işe başladığımda,işyerimde yaklaşık 280ml süt sağa biliyorum akşam eve gidincede bi 50ml falan oda ertesi güne bir öğün mama yemek şartıyla yetiyor biz elma ve havuç suyunada başladık tabi mamayı onlarla karıştırıp yediriyormuş kayınvalidem,diyceğim şuki 2,5 saatte bir her iki göğsünüde sağ sağki sütün çoğalsın,veeeee sütüm yok deme sütüm var de beynine komut gönderki sütün olsun,kolay gelsin
Düzenleyen SevaL - 05 Mar 2008 Saat 15:53
|
|
|
selmafiliz
Üye
Puanlar: 57
|
Gönderim Zamanı: 05 Mar 2008 Saat 17:15 |
sevalciğim,ne yazıkki sütümü 1 kereden fazla sağamıyorum. çünkü sekreterlik yapıyorum.ancak öğlen arasında sağabiliyorum. yerimi idare edecek biri yok
|
|
fatma tülay
Katılımcı Üye
Puanlar: 396
|
Gönderim Zamanı: 05 Mar 2008 Saat 17:48 |
kesinlikle seval e katılıyorum, kendimizi şartlandırmak çok önemli !!! sütüm azaldı diye üzülünce, süt daha çok azalıyor ( tecrübeyle sabittir )
o yüzden hiç azalıyo diye düşünmeden, süt sağarkende bebeğinizi emziriyoşsunuz gibi düşünerek sağın derim
ben öyle yapıyorum çünkü
umarım bebişlerimize yetecek kadar sütümüz olur
|
minik kızım büyüyor :)
|
|
AyseUlusal
Katılımcı Üye
Puanlar: 311
|
Gönderim Zamanı: 09 Mar 2008 Saat 22:43 |
Arkadaşlar kesinlikle moral çok önemli benim bir arkadaşım çok keyifli bir hamilelikten sonra anne oldu ücretsiz zizn aldı ve bebeğiyle çok huzurlu zaman geçirdi ve sonuç doktor kontrolünde 9 ay boyunca ek gıda vermeden bebeğini emzirdi ve tosun gibi bir oğlu var maşaallah...Şimdi 4 yaşında ve çok sağlıklı.
|
|
|