Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sütte aflatoksin
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Sütte aflatoksin

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Yeltun Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 140
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yeltun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Sütte aflatoksin
    Gönderim Zamanı: Dün Saat 19:16
Hocam selamlar, az önce bir yazıya denk geldim bunun doğruluk payı var midir? Aflatoksin içeren yemlerle beslenen hayvanların etine sütüne de gectigi söylenmiş. Oğlum çok fazla sut tuketir kucuklugunden beri eğer öyle bir durum söz konusu ise sütü sinirlandirmak gerekir mi? Vücutta birikim yapar mi? En az 4 -5 bardak tüketir günlük su niyetine hergun mutlaka 1 yada 2 yumurta yer kofte çok sever. Bir de kabuklu cevizin iç kısmına geçebiliyor mu bu küf türü ayirt da edemiyoruz gözle görülmediği için. Bilginin aslına ulaşamayınca söz konusu da cocuk olunca size sormak istedim müsaadenizle..Tesekkurler şimdiden saygılar.. 

Düzenleyen Yeltun - Dün Saat 19:22
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118641
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: Dün Saat 20:51
Acik (sokak) sutlerini almayin, Kutu sutlerini kullanin... 
Aflatoksin'in kanser yapmasi; hayvanlarda (Inek olcusunde yedikleri icin)gorulmustur.
Sizlerin, yedigi 2-3 ceviz ile bir sey olmuyor. 
Yukarı Dön
Yeltun Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yeltun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: Dün Saat 21:59
Hocam acaba organik kutu süt  ve organik yumurta da aflatoksin bulunuyor mu yani bu urunlerde denetim ve kullanılan yemler organik sertifikalı olması bu durumu engelleyebilir mi? Yoksa tam tersi kimyasal oranları daha düşük tutulduğu için küf riski artıyor mu?organik olması ya da olmaması besinler açısından avantaj yada dezavantaj midir? Okuduğum birkaç yazıda arada gozle gorulur olumlu bir fark olmadığını söylüyor.(besin değeri vs.acisindan)
Bir de düşünüyorum da bizlerden önceki nesiller hep açık sut ve köy mahsulleriyle buyumusler ve oldukça da sagliklilar ne oldu da bunlar yeni gündeme gelmeye başladı bu kadar. Hatta annem açık sut mayalardi ve ben bunlardan habersiz oğluma yedirmisligim var :(

Düzenleyen Yeltun - 22 Saat 38 Dakika önce Saat 00:02
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118641
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Saat 51 Dakika önce Saat 02:49
Dogru; "gorunur fark" yoktur.
Sizden evvekilerin baslarina neler geldiginden haberiniz bile YOK!! 

"Kalan saglar bizimdir" hesabi, ve cok cocuk dogurma sayesinde nesil surmustur.
Internetten arastirin.
Turkiye'de 50'li yillada; "Cavdar mahmuzu" zehirlenmeleri olmustu! Duydunuz mu? Haberiniz oldu mu? 
Dunya'da sadece Turkiye'de gorulen; "Turk Tipi Porfiria" zehirlenmesini duydunuz mu?? Haberiniz oldu mu?
Yazilarimi okumazsiniz ki, nereden bileceksiniz?? 
"Turk Porfiriasi" makalem, 10 seneyi geckin, ilk sayfadaki Yazarlar kisminda mevcut!! Kac kisi okudu ki?
Bu 2 zehirlenme, Turk Tip Fakulteleri'nde ASLA okutulmaz!! Bilinsin istenilmez. 
Etrafinizdaki o "doktor musvettesi" sahislara bu iki zehirlenmeyi bir sorun bakalim, duymuslar mi?  

NOT: Aflatoksinli sutlerden yogurt yapildiginda, Aflatoksin  ve bakterileri yok olurlar!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 19 Saat 35 Dakika önce Saat 03:05
Yukarı Dön
Yeltun Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yeltun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Saat 20 Dakika önce Saat 06:20
Turk porfiriasi evet hocam biliyorum bütün makalelerinizi okudum ayrıca herkese verdiğiniz kıymetli cevapları da tek tek okuyorum. Genel olarak da çok okuyan biriyim bunun için de bazen olur olmadık bilgilere denk gelip endişe duyuyorum asli var midir diye düşünmekten.Emekleriniz ve bizleri aydinlatmaktan bikmadiginiz için sonsuz teşekkürler.. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.