Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > Çorbalar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - SÜTLÜ,KABAK ÇORBASI
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuSÜTLÜ,KABAK ÇORBASI

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Konu: SÜTLÜ,KABAK ÇORBASI
    Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2008 Saat 02:08
 arkadaşlar,bu gün ne pişirsem diye düşünürken,evde,arkadaşımın bahçesinden koparıp verdiği kabağımın olduğu geldi aklıma.birazda evdeki malzemelerden katıp,atmasyon ama güzel bir çorba çıktı ortayaWinkyani ben beğendim,tuna da severek içti,sizlerlede paylaşmak istedim.tam ölçü yazamıyorum,çünkü göz kararıydı kattığım malzemeler.hadi deneyene afiyet olsun...
  
                    SÜTLÜ, KABAK ÇORBASI
kabuğu kazınan kabak,rende nin iri tarafında rendelenir(benim kabağım çok büyüktü ama normalde 1 küçük kabak yeter,ben büyüğün yarısını kullandım)1 tane orta boy havuç ta aynı şekilde rendelenir.bir tencerede,kırık yarma(dövme de deniliyor,yani aşurelik buğday)yumuşayana kadar pişirilir(1 küçük çay bardağından biraz az kullandım).bir tavada,tereyağı eritilip,un eklenir ve rengi sararana kadar kavrulur.(yaklaşık,1 tepeleme yemek kaşığı yağa,2 tatlı kaşığı un olabilir,rahatlıkla kavrulmuyor,çok koyu kıvamdaysa,biraz zeytinyağı eklenebilir ki ben öyle yaptımWink)havucun bir kısmıda katılarak,çok az beraber kavrulur ve yavaş yavaş soğuk süt katılarak,çırpılarak özenir(açılır)kaynayan kırık yarmaya ilave edilir.kalan havuç ve kabaklarda ilave edilerek,gerekirse,biraz daha süt katılır(isteyen krema da katabilir)bir kaç dakika kısık ateşte pişirilir.evde olan yeşilliklerden bir tutam(ben maydanoz ve taze nane kattım,kabağa dereotu çok yakışır mesela ama olmadığı için ben koyamadım)küçük doğranarak üzerine katılar ve kapağı kapatılarak biraz demlendirilir.afiyet olsun.


Düzenleyen reyyan - 24 Ağu 2008 Saat 02:13
Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Kayıt Tarihi: 28 Eki 2007
Konum: Diyarbakır
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 24972
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2008 Saat 11:09
çok değişik bi çorbaymış,ellerine sağlık cnmClapClap
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör


Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007
Konum: zehraninvillasi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 107177
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2008 Saat 19:39
emegine saglik

Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ağu 2008 Saat 00:21

teşekkürler hilal,teşekkürler yasemin,yaparsanızda,afiyet olsunClown

Yukarı Dön
suzi Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye


Kayıt Tarihi: 16 Kas 2007
Konum: Ankara
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 12444
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ağu 2008 Saat 15:52
Hııımmm değişik bir çorba,ellerine sağlık canım...
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ağu 2008 Saat 23:43
Orjinalini yazan: suzi suzi Yazdı:

Hııımmm değişik bir çorba,ellerine sağlık canım...
 
afiyet olsun suzicim,dene bakalım,sude de sevecekmi?Clown
Yukarı Dön
oğuzkağan Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye


Kayıt Tarihi: 10 Oca 2008
Konum: Sinop
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2960
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2008 Saat 15:01
ellerine sağlık canım
[
Yukarı Dön
nilay Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

"Maviboncuk'un Annesi..."

Kayıt Tarihi: 10 Nis 2007
Konum: İzmir
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10862
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2008 Saat 15:03
ellerine sağlık hamarat arkadaşım benim
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.