Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Ziyaretçi
Misafir
|
Konu: SÜTLÜ,KABAK ÇORBASI Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2008 Saat 02:08 |
arkadaşlar,bu gün ne pişirsem diye düşünürken,evde,arkadaşımın bahçesinden koparıp verdiği kabağımın olduğu geldi aklıma.birazda evdeki malzemelerden katıp,atmasyon ama güzel bir çorba çıktı ortayayani ben beğendim,tuna da severek içti,sizlerlede paylaşmak istedim.tam ölçü yazamıyorum,çünkü göz kararıydı kattığım malzemeler.hadi deneyene afiyet olsun...
SÜTLÜ, KABAK ÇORBASI
kabuğu kazınan kabak,rende nin iri tarafında rendelenir(benim kabağım çok büyüktü ama normalde 1 küçük kabak yeter,ben büyüğün yarısını kullandım)1 tane orta boy havuç ta aynı şekilde rendelenir.bir tencerede,kırık yarma(dövme de deniliyor,yani aşurelik buğday)yumuşayana kadar pişirilir(1 küçük çay bardağından biraz az kullandım).bir tavada,tereyağı eritilip,un eklenir ve rengi sararana kadar kavrulur.(yaklaşık,1 tepeleme yemek kaşığı yağa,2 tatlı kaşığı un olabilir,rahatlıkla kavrulmuyor,çok koyu kıvamdaysa,biraz zeytinyağı eklenebilir ki ben öyle yaptım)havucun bir kısmıda katılarak,çok az beraber kavrulur ve yavaş yavaş soğuk süt katılarak,çırpılarak özenir(açılır)kaynayan kırık yarmaya ilave edilir.kalan havuç ve kabaklarda ilave edilerek,gerekirse,biraz daha süt katılır(isteyen krema da katabilir)bir kaç dakika kısık ateşte pişirilir.evde olan yeşilliklerden bir tutam(ben maydanoz ve taze nane kattım,kabağa dereotu çok yakışır mesela ama olmadığı için ben koyamadım)küçük doğranarak üzerine katılar ve kapağı kapatılarak biraz demlendirilir.afiyet olsun.
Düzenleyen reyyan - 24 Ağu 2008 Saat 02:13
|
|
hilal
Kıdemli Moderatör
Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 24972
|
Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2008 Saat 11:09 |
çok değişik bi çorbaymış,ellerine sağlık cnm
|
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
|
yasemin
Kıdemli Moderatör
Puanlar: 107177
|
Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2008 Saat 19:39 |
emegine saglik
|
|
|
Ziyaretçi
Misafir
|
Gönderim Zamanı: 25 Ağu 2008 Saat 00:21 |
teşekkürler hilal,teşekkürler yasemin,yaparsanızda,afiyet olsun
|
|
suzi
Pırlanta Üye
Puanlar: 12444
|
Gönderim Zamanı: 26 Ağu 2008 Saat 15:52 |
Hııımmm değişik bir çorba,ellerine sağlık canım...
|
|
Ziyaretçi
Misafir
|
Gönderim Zamanı: 27 Ağu 2008 Saat 23:43 |
suzi Yazdı:
Hııımmm değişik bir çorba,ellerine sağlık canım... |
afiyet olsun suzicim,dene bakalım,sude de sevecekmi?
|
|
oğuzkağan
Altın Üye
Puanlar: 2960
|
Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2008 Saat 15:01 |
ellerine sağlık canım
|
[
|