Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > Tatlılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sütlü İrmik Tatlısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuSütlü İrmik Tatlısı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12345>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
y_bal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye


Kayıt Tarihi: 11 Tem 2008
Konum: kuzusuna hasret
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2663
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2012 Saat 09:30
oyyy kevserim gelmişş Approveafiyet bal şeker yapıpta y,yene gülüm :) benim yaptığım tatlının resmi yok cnm ilk yaptığımda resimleyip ekliycem inş.diğer resimleri netten aldım fikir olsun diye ama biri site kaynaklı açılmıyo sanırım .. ben hem borcamda hem kalıpta iki türlüde çok fazla yapıyorum kızda seviyo Clown
Yukarı Dön
y_bal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye


Kayıt Tarihi: 11 Tem 2008
Konum: kuzusuna hasret
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2663
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2012 Saat 09:30
Yukarı Dön
y_bal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye


Kayıt Tarihi: 11 Tem 2008
Konum: kuzusuna hasret
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2663
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2012 Saat 09:31
kalıptaki halide aynen böyle bu göründü nihayet Smile genelde jöle değilde çikolata sos kullanıyorum ben (gülsenin tarifini yapıyorum evde , hazır almıyorum .elde yapılan hazırdan çok daha güzel ve sağlıklı oluyor )

Düzenleyen y_bal - 29 Ağu 2012 Saat 09:32
Yukarı Dön
y_bal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye


Kayıt Tarihi: 11 Tem 2008
Konum: kuzusuna hasret
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2663
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2012 Saat 09:39

suna yapmışş tatlıdan afiyet bal şeker olsun SmileSmile beğendinmi suna nasıl oldu ? Smile ellerine sağlık canımm günlük menülerinide takipteyim bu arada senden aktifi yok valla maşAllah SmileClown 

Yukarı Dön
miss hugolina Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye


Kayıt Tarihi: 20 Eki 2007
Konum: kendi halinde:)
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9455
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2012 Saat 19:38
Yeşim'ciğim canımmApproveöncelikle sana çok teşekkür ederim,tarifin içinClapClapbende bunu yapıyordum,fakat bu kadar güzel olmuyordu...Çünkü,bana verilen tarifte  yağ ve vanilya ocaktan alınmaya yakın ekleniyordu,ve o kokudan dolayı hiç beğenmiyordumDisapprovesen tarife göre hepsini baştan koyunca ne nefret ettiğim yağ nede vanilya kokusunu almadım,süper oldu.Bir dahakine resim çekerim.Eline sağlıkClown
Yukarı Dön
MaRaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye


Kayıt Tarihi: 22 Oca 2009
Konum: fransa
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3544
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2012 Saat 20:18
Orjinalini yazan: y_bal y_bal Yazdı:

Benim yuvarlak borcamım için birebir kullandığım ölçülerim

          1 lt süt

          11 yemek kaşığı şeker

          10 yemek kaşığı irmik

          1 pkt vanilya

           Çeyrek paket margarin

           Portakal yada limon kabuğu (mevsime göre )

           Bisküvi

           Tarçın

 

 

          Tencereye 1 lt sütü alıyoruz irmiği – şekeri – vanilyayı – margarini ilave edip orta ateşte koyulaşana        kadar pişiriyoruz . Sonra pişmeye yakın meyve kabuklarını katıyoruz göz göz olunca ocaktan alıyoruz . ıslattığımız borcama döküp soğutup servis yapıyoruz. Çok kolay ama çok lezzetli , sağlıklı ve hafif ..çat kapı misafirler için özellikle pratik ..

       Ben bazen kalıpta bazen borcamda yapıyorum .. kimi zaman üstüne çikolata sos döküyorum kimi zaman arasına bisküvi koyup iki kat yapıyorum … üzerine mutlaka tarçın atıyorum ve ayrıca içine isteğe bağlı hindistan cevizide atılırsa oda çok yakışıyo  ..afiyet olsun.. yukardaki resimleri netten buldum fikir olsun diye en kısa zamanda kendiminkinide eklerim J)  

yarin misafiirm var bunu yapayim diyorum
ama bu ak$amdan mi yapmam lazim yoksa sabah yapsam olurmu ?
Yukarı Dön
miss hugolina Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye


Kayıt Tarihi: 20 Eki 2007
Konum: kendi halinde:)
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9455
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2012 Saat 21:48
seren'ciğim bence bugünden yap.Daha iyi olur.
Yukarı Dön
MaRaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye


Kayıt Tarihi: 22 Oca 2009
Konum: fransa
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3544
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2012 Saat 22:50
sunam vazgeçtim peynirli helva yaptircam
havada sicak ama helva $ahane :))

bunuda ba$ka zamana yaparim artik in$
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12345>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.