Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - süte geçtik ama...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsüte geçtik ama...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
*canımkızım* Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117
Mesajın Direkt Linki Konu: süte geçtik ama...
    Gönderim Zamanı: 08 Şub 2010 Saat 23:56
Merhaba Kadir bey, sütüm yeterli gelmediği için ekstra süt vermeye başladım 11 aylık kızıma. az miktarda balla karıştırıp veriyorum. terhimiz keçi sütünden yana oldu. kızım da reddetmedi. günde 500 ml içiyor. ama şu dikkatimi çekti çok fazla uyumaya başladı. mesela dün 12.30 da yattı. sabah 8 oldu uyanmadı. normalde emmek için uyanır. bende süt yetersiz olduğu için uyanıp ona süt hazırladım. uyurken içirdim. saat 10. 30 a kadar uyudu. sonra kahvaltı etti ve 12.30 gibi uyudu. 4 e doğru uyandı. çorba ve meyve yedi 6 ya doğru uyudu. sonra 7.30 da zorla uyandırdım. büyük insan gibi uyanırken zorlanıyo. sütün etkisi olabilirmi. bir de 2 gündür gözünde çapaklanma oluyo neye bağlamalıyım?(biraz uzun ve detaylı oldu ama böyle anlatmazsam rahat edemezdim) şimdiden teşekkür ediorum.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118541
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şub 2010 Saat 09:52
Beslenmesi arttı ise, uykuda artabilir. Kilo takibi yapın, eğer kilo alışı normal veya normal üstü ise, çok yediğindendir. Keçi sütü verecekseniz, Multi-Tabs vermeyi ihmal etmeyin.. Gözdeki çapaklanma, hafif bir grip geçirdiğinin işareti olabilir. Bu çok uyumasınıda izah eder. Burnunu serum fiz (10'ar damla) temizledikten sonra, Tobrased göz damlası 4x1 damla her iki göze damlatın.
Yukarı Dön
*canımkızım* Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 117
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şub 2010 Saat 15:03
multi tabs vitamin takviyesi olarak vericem sanırım, acd vitamini kullanıyorum yine de gerek olur mu?

geçen ay gittiğimizde dr yaşıtlarına göre 1 kilo eksiği var demişti. yani 10.5 aylıkken 8.700 gr idi. şimdi tartıyorum hassat tartıda 9.100 gr çıkıyo. o günden sonra makarna, pilav ekmeğe yüklendim. ayrıca kahvaltısına 8 tahıllı ballı mama ekledim(bisküvi,peynir,pekmez,ceviz-gün aşırı yumurta sarısı).
gereksiz kalori yüklemesinden kaçayım derken zayıf bıraktım sanırımLamp
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118541
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2010 Saat 13:53
ACD de aynı işi görür.. Öncelikle Süt ve sütlü gıdalar (en az 500ml.), et ve etli gıdalar'ın üstüne alabildiği kadar, pilav, makarna yiyebilir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.