Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Süt ve yoğurt
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumSüt ve yoğurt

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
piar Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Selim ve Dilara`nin Güzel Annesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1675
Mesajın Direkt Linki Konu: Süt ve yoğurt
    Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2008 Saat 11:30
Merhabalar Kadir Bey
Benim oğlum 12,5 aylık.Ayına göre boyu ve kilosu normal.Yemek yedirmektede çok fazla zorlanmıyoruz.Ek gıdalara geçtiğimizde yoğurt yiyordu ama bikaç aydır yoğurt yemiyor.Onun beğeneceği şekilde vereyim diyorum meyve püresi vs. katarak öylede yemiyor.Artık süt içmesi gerekiyor ama suyu bile ancak çok susarsa içiyor.Sıvı şeyler içmeyi sevmiyor.Meyveleride yer ama meyve suyu şeklinde içmiyor.Çok fazla üstelemiyorum bende inatlaşma haline dönüşmesin diye.Yoğurt yemediği  ve süt içmediği için kemiklerinin gelişmeyeceğini düşünüyorum.Bunun için neler yapabilirim.Bu konuda banada yardımcı olur musunuz?Birde suluktan bardağa geçişi nasıl yapmalıyız?Ağzını kapatarak içmeyi zamanla kendi kendinemi öğrenir?Şimdiden teşekkür ederim,kolay gelsin.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119840
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2008 Saat 11:46
günde en az 500ml. süt içmesi faydalıdır. Bu miktara sütlü gıdalar da dahildir.Sütü soğuk vermeyi deneyin.Yoğurt için acele etmeyin, bazen gıdalarla karıştırdığınızda daha iyi alır..(Kabak, biber dolması gibi)
Tabiat çocukları 2 sene meme emecekler diye yaratmıştır. O yüzden ağızını kapatması bir zaman meselesidir.Siz zorlamayın.Meyvaları yemesi, suyunu içmesinden daha faydalıdır.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.