Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Ek Gıda & Beslenme & İştah
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - süt ve devam maması
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konusüt ve devam maması

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sedefk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 95
Mesajın Direkt Linki Konu: süt ve devam maması
    Gönderim Zamanı: 09 Şub 2008 Saat 18:25
Merhaba Arkadaşlar,

4.5 aylık bir kızım var. Önceleri çok güzel göğsümden süt içerdi ama şu an maalesef sütü göğsümden değil ancak sağarsam içiyor. Sütü devamlı sağdığım için süt miktarı bebeğim emerken ki gibi çok gelmiyor. Ve ben de artık hem süt(az da olsa) hem de devam mamasına geçenlerdenim. Uykulu haldeyken bazen göğsümü emmesi için veriyorum ama gözünü açınca beni vücuduyla itiyor ve almıyor yeniden. Devam maması da vermek istemiyorum daha şimdiden çünkü dışarı zor çıkıyor. Sizce ne yapmalıyım? Cry Bir de devam mamasından sonra su vermeye başladım. Çok güzel içiyor, acaba erken mi başladım su vermeye?
Yukarı Dön
melek uslu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1366
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2008 Saat 00:15
SEDEF MERHABA BEN BU KONUDA TECRUBELIYIM KIZIM ASYA 2 AYLIKKEN MEMEYI BIRAKTI DOKTORUMUZ İNATLAŞ DEDİ AMA BEN ONUN BENI ITMELERİNE VE DAHA EMME POZ. GELDİĞİNDE AGLAMALARINA DAYANAMADIM VE 1 HAFTA SENIN GIBI SAĞIP BİBERONLA VERDIM .AMA BU DURUM BENI ÜZMEYE BAŞLADI TÜM CESARETİMİ TOPLADIM VE EMMESİ İÇİN ONUNLA İNATLAŞMAYA BAŞLADIM .EGER UYURKEN SENI EMIYORSA HALA UMUT VARDIR.DOKTORUM SÖYLE SÖLEDI 3 GÜNE KADAR ONUNLA AÇLIK ÜZERİNE İNAT ET AÇ KALINCA SENI EMMEK ZORUNDAAMA 3 GÜNÜ GEÇMESİN .BEN AYAKTA GEZEREK .DUALAR OKUYARAK ABLAM KAFASINI PIŞPIŞLAYARAK EŞİM NİNNİLER DİNLETEREK EMZİRDİM .SONUÇ BEN KAZANDIM BENI EMIYOR.ŞU AN 5 AY 1 HAFTALIK BU SAYFADA SÜT ARTIRAN DİYETİMİDE YAYINLADIM SÜTÜMDE GAYET İYİ GELİYOR  O DİYETE İLAVE BOL SU ÖZEL ÇAYIM I İÇİYORUM BENCE SENDE DENE PES ETME
SEN SUYU SORMUŞSUN AMA BEN  ONU BİLMİYORUM BENAL HANIMA SOR İSTERSEN
HOŞÇAKAL SEVGİLER
Asya Liva
Yasam Kaynagim
Annemi ve anne olmayi anlama sebebim ben
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7483
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2008 Saat 00:30
Canım 4-5 ay zamanlarında bebekler bırakacakmış gibi yaparlar bu doğal ama pes etme nolur. Suyu erken vermişin gibi bence de doktoruna da sor ama yine de erken canım. Biberon mamaları da en iyi kalitede ama yine de anne sütünün yerini tutmazlar. Sana nacizane tavsiyem biberonun geniş ağızlılardan olsun. O zaman belki memeye adaptesi yeniden daha kolay olabilir. Sütün bol olsun canımClown
Yukarı Dön
sedefk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Şub 2008 Saat 00:12
Çok teşekkür ediyorum hepinize... Geceleri emiyor bazen gözü kapalı yakalarsam ama gece de süt onu tatmin etmiyor herhalde devamlı elini ağzına götürüp şapırdatıyor! Ben de acıkıyor diye üzülüp mama yapıyorum...Ama dediğinizi tutacağım ve emmesi için zorlayacağım..Bakalım kim kazanacak :) Çok iyi moral verdiniz bana...çok sağolun...sevgiler..
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7483
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Şub 2008 Saat 00:35
Orjinalini yazan: sedefk sedefk Yazdı:

Çok teşekkür ediyorum hepinize... Geceleri emiyor bazen gözü kapalı yakalarsam ama gece de süt onu tatmin etmiyor herhalde devamlı elini ağzına götürüp şapırdatıyor! Ben de acıkıyor diye üzülüp mama yapıyorum...Ama dediğinizi tutacağım ve emmesi için zorlayacağım..Bakalım kim kazanacak :) Çok iyi moral verdiniz bana...çok sağolun...sevgiler..

Rica ederiz canım. Moralinin yerine geldiğine çok sevindim.ApproveClown
Yukarı Dön
melek uslu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1366
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Şub 2008 Saat 13:00
Orjinalini yazan: sedefk sedefk Yazdı:

canım çok sevındım ama sana bişey daha söyleyeyyim ellerini ve parmaklarını emmesi doğal tepkiler  bu sitede bebek gelişimi ile ilgili yazılar var yanı anasayfada aya ay onları oku mutlaka  doyup doymadığını şöyle anlayabılırsın emdıkten sonra uyuyorsa bezını ıslatıyorsa ve 1-2 kez kaka yapıyorsa huysuzlanmıyorsa ayrıca uykuda daha fazla süt üretirsin söylıyım  bolsu iç yatmadan süt iç
Asya Liva
Yasam Kaynagim
Annemi ve anne olmayi anlama sebebim ben
Yukarı Dön
sedefk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Şub 2008 Saat 22:13
Bir ara neredeyse ümidimi kesiyordum ve süt sağmayı günde 2 ye indirmiştim. Ama şimdi tekrar sayenizde güvenim geldi ve az da olsa daha çok sağıyorum şayet göğsümden içmezse...Çok ama çok sağolun..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.