|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
özlem61 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30 Tem 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 15 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Tem 2017 Saat 01:45 |
Kadir hocam 05.05.2017 doğumlu oğlumun kakası iki haftadır sulu mukuslu ve iki seferde kanlı. Gayet neşeli bir bebek bir sıkıntı belirtisi göstermiyor. Doktora gittiğimizde( iki ayrı doktora gittik) süt intoleransı olabilir süt diyeti yap dediler. Ben okuduğum kadarıyla bunun olmayacağını söyledim ama fazla da münakaşa etmedim. bebeğim 37+1 günlük doğdu. 2.770 gr ve 49 cm.
Birinci ay: 3600 ve 52cm İkinci ay: 5200 ve 56 cm Üçüncü ay( Tam üç ay olmadı 10 gün varken) 5700 60 cm son ay kilo alımı çok düştü: ben tüm verilerden yola çıkarak süt intolernası değil ön süt fazlalığı olduğunu düşünüyorum. Sütüm çok ve bebeğim en fazla 7 dk emiyor. Ön sütü alıp bırakıyor. Bu sürekli böyle olunca bağırsaklarda sıkıntı oldu gibi geliyor. Ön sütü biraz sağarak besleme yapsam nasıl olur sizce. Süt diyeti yapmalı mıyım? Teşekkür ederim şimdiden.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118630 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- O ; "on sut-Arka sut" palavrasia kanmayin.!!! Anne memesi; Inek memesi degildir.. Sut depolama ozelligi yoktur ve sut emildiginde, sut yapilir.. 2- Kilo alisi gayet IYI... Bu da; sadece ve sadece, asiri beslenmesi ile oldu.. 3- Asiri beslenenlerde; kaka sulu olur , yesile doner ve daha ilersinde, "Kan gorunumlu" oksidasyon urunleri gorulur... 4- Yas ilerledikce, bebeklerin memede kalis sureleri AZALIR!! Ilk aylarda bir memede; 10 dakika kalan bebek, 3 aydan sonra; 3-4 dakika; bir memenin isini BITIRIR!! SAKIN; oyle "On sutu" sagmak gibi SACMA isler yapmayin... SAKIN, Turk doktorlarinin bu konudaki hicbir soylediklerine KANMAYIN.... SAKIN: Sut diyeti gibi aptalca uygulamada yapmayin... Emin olun, bebek beslenmesi hakkinda, Turk doktorlarinin en ufak bilgileri yoktur... Benim yazilarimi, On Forum yazilarini ve makalelerimi okuyun.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 Tem 2017 Saat 19:27 |
|
![]() |
|
özlem61 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30 Tem 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 15 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkür ederim hocam cevaplarınız için. 3 aylık bebek ne sıklıkta emzirilmeli peki? 3 saatte bir uygun mudur. Bir de bebeğim bir öğünde bir memeden besleniyor ve ona yetiyor sanırım çünkü hem gece hem de gündüz çok güzel uyuyor ve huzurlu bir bebek.illa iki memeyi de emzirmeli miyim bir öğünde?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118630 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Aciktigi zaman verin... Saat de ne oluyormus!!! Sanki Hastanede yatan hasta!! Pek cok anne, bir ogunde, tek memeyi, obur ogunde obur memeyi verir.. Normal!!
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam dediğiniz gibi bebek istedikçe beslemeye başladım. Kakanin rengi sarı ama çok sulu hatta köpüklü. İçinde çok küçük kan nokta şeklinde hala var
Bir de yaklaşık bir aydır 5 günde bir kaka yapıyor. Böyle sulu yapması da mı çok yemekten acaba? Genel durumu iyi olduğu için dert etmemeye çalışıyorum ama çok sulu olmadı aklımı kurcalıyor.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Evet!! hala COK yiyor!!
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|