Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Surekli Tekrarlayan Kulak Enfeksiynu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumSurekli Tekrarlayan Kulak Enfeksiynu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
UmmuEymen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 65
Mesajın Direkt Linki Konu: Surekli Tekrarlayan Kulak Enfeksiynu
    Gönderim Zamanı: 07 Şub 2012 Saat 01:52
Hocam merhaba, 26 aylik bir oglum var ve dogumunun 7. ayindan itibaren surekli kulak enfeksiyonuyla ilgili antibiyotik kullandik. Son 2 aya kadar ayni doktora muayene oluyorduk. Son kulak enfeksiyonu teshisinde suphe duydum ve kbb doktoruna muayene olduk, kulaklarinin tertemiz oldugunu soyledi ve doktorumuzu degistirdik bu sebeple. Simdi geriye donup baktigimda son  1 yilda 9 kez antibiyotik kullanmisiz ve buna cok hayiflaniyorum. Son doktorumuzda da kulak enfeksiyonu gecirdik yine 2 kez ve antibiyotik kullandik. Genelde burun tikanikligiyla baslayan 5 gunluk iliadin ve sonrasinda kullandigimiz serum fizyolojiklerin de fayda etmedigi ve kulak enfeksiyonuyla devam eden bir surec yasiyoruz. Gectigimiz Haziran ayinda sehir disinda olmamiz nedeniyle baska bir doktora gittigimizde (yine kulak enfeksiyonu) sorun cok fazla kroniklesti, burun acik tutulamadi, enfeksiyon ilerledi ve acilde nefes acici hava buharindan igneye kadar bir cok ilac verildi. 2 ay once doktorumuzu degistirdigimizde yine ayni sorunu yasadik, burun acilamadi, kroniklesti, ventolin tarzi ilaclarla tedavi oldu antibiyotigin yanisira. Yine 5 gundur burun tikanikligi, gece horlamasiyla baslayan hastaligi icin iliadin ve actifed kullandik. Bugunku kontrolumuzde yine sol kulaginda kizariklik baslamis fakat hemen antibiyotik baslamadik, zaditen isimli surubun koruyucu tedavisine basvurmamiz gerektigini soyledi doktorumuz. Simdi hocam aklima takilan o kadar cok soru var ki; kullandigimiz antibiyotiklerin hepsi gercekten gerekli miydi? Haziran ayinda ve 2 ay once yasanan buhar almaya kadar devam eden sikayetlerimiz, neden surekli gittigimiz doktora degil de baska doktora gittigimizde meydana geldi? Doktor gereksiz yere de hemen antibiyotik verdigi icin mi tum hastaliklar baskilaniyor ama akabinde hemen tekrarlaniyordu? Kulak enfeksiyonuna surekli yakalanma oranimiz neden bu kadar fazla? Hocam cok uzun yazdim, n'olur kusura bakmayin, aklim artik cok karisik. Lutfen yardimci olun. Eger soracaginiz bir sey olursa da cevaplarim. Simdiden cok tesekkur ediyorum.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119583
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Şub 2012 Saat 02:04
1-Evet, cok sik antibiyotik kullanildigi zaman, bogazdaki dogal bakterilerin kaybi ile daha sik hasta olunuyor.  Kulak iltihabinin ismi oyledir, hadise iltihap degildir. Viral enfeksiyon arkasindan olur.
2- Kendi basina 'kulak iltihabi' olmaz, daima komplikasyon olarak, viral enfeksiyonlarin arkasindan, Oztaki borusunun kapanmasi ile olur.
3-Akinti kurutucu suruplar, allerji ilaclari, oksuruk suruplari bu durumun olusmasini kolaylastirir.
4-Kulak enfeksiyonu (Orta kulak enfeksiyonu) daima bir Gribi takip ederek olusur. Bu sebeple, cocugunuzun virus kapmasini onlemek icin, biraz insan temasini azaltin.
 VE, en muhimi eski mailleri ve konu ile ilgili makalelerimi okuyun.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2012 Saat 00:49
Hocam oncelikle teşekkür ediyorum cevabınız için. Geniz etiyle ilgili sitede pek önerinizi göremediğim için tekrar yazıyorum ya da ben bulamadım bir iki mesaj dışında bir şey.
Bizim şuanki sıkıntımız sadece geniz akıntısı. 4 gün iliadin, 7 gun actifed kullandık ve dun bitti. Şuan gunde 2 kez sinomarin mini sıkıyorum 1er fıs. Bir de gece yatarken 1 olcek zaditen. Gece hormaları fazla ve nefes alışları çok sıkıntılı. Onun dışında bir problemimiz yok. Bu geniz akıntısı için ne yapabilirim başka? Kulak enfeksiyonuna çok sık yakalandığı için korkuyorum tekrarlayacak diye. Şimdiden tekrar teşekkürler.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2012 Saat 00:50
Geniz etiyle değil bu arada pardon, geniz akıntısıyla ilgili diyecektim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119583
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2012 Saat 18:28
ColdMix, bulamazsaniz, gogusune ( findik kadar) Vicks surun. Nezle suresini tamamlayana kadar bunlari cekeceksiniz. Kestirme yollar (Actifed, Zaditen gibi) uzun vadede daima basiniza is acacaktir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.