Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Ek Gıda & Beslenme & İştah
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - su ile ilgili bi soru?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konusu ile ilgili bi soru?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
cansum Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2241
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Haz 2008 Saat 16:23
bende kızım nerdeyse 15 aylık olacak hep kaynatarak verdim suyunu. arada çok azdır kaynatmadan verdiğim. kızıma 5 lt. ayrı su alıyoruz.
kaynatarak bazı minarallerin öldüğünü yazmışsınız bunu bilmiyordum.
o zaman artık kaynatmadan vereyim

Yukarı Dön
Gamze Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dora'nın annesi

Puanlar: 9496
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Haz 2008 Saat 16:37

Dora 10 aylıkken doktoruna danıştığımızda artık kaynatmadan verebilirsiniz demişti. O zamandan beri kaynatmadan veriyorum. Yemeklerde bile çeşme suyu kullanmam zaten bizde su sebili var hepinize tavsiye ederim çok büyük rahatlık. Anında sıcak ve soğuk su hazır. Özellikle mama hazırlarken rahat oluyor. Damacana ve pet şişe sularında da tek marka var bizim için...

<a href="http://evimizelimizde.blogspot.com.tr/">http://evimizelimizde.b
Yukarı Dön
gülşen Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 151
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Haz 2008 Saat 18:25
             Merhabalar;
                      Su ile ilgili tüm yanıtlarınızı okudum. Ben 6 ay kadar çeşme suyunu kaynatarak verdim. Ondan sonra direk çeşme suyunu hiç kaynatmadan veriyorum. Biz hazır suları içemiyoruz ailecek. Diğer çocuklarımda da iki ay kaynatıp vermiştim ondan sonra direk çeşme suyu vermiştim. Buna 6 ay kaynattım. Hazır sularda bazı gerekli minerallerin olmadığını, sağlıklı olmak koşuluyla çeşme sularının daha yararlı olduğunu biliyorum. bilmem yanlış mı? Şimdi sağlıklı olduğunu nereden bileceğiz diyebilirsiniz. 3.çocukta insan biraz daha rahat oluyor dicem ama diğerlerinde de ben aynıydım. Heralde biraz rahat anne sınıfına giriyorum ben.......KizBebek
Yukarı Dön
HaYaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Gece Bekçisi

Puanlar: 3493
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Haz 2008 Saat 02:54
ablacım evet hazır sularda bazı yararlı mineraleer yok. ama bizim sular öyle berbatki bebişe içirmeyi bırak kendimiz bile içemeyiz. resmen taş ve kum akıyo bazen çeşmeden. iki güne bir çeşmenin filtresini temizlerim ben  ve hep taş dolu olurConfused
Yukarı Dön
oğuzkağan Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 2959
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Haz 2008 Saat 10:09

oğlum 8.5 aylık suyunu hiç kaynatmadan verdim.

[
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Haz 2008 Saat 10:31
çeşme suları çok kirliConfusedhelede istanbulda..ben zaten çeşme suyunun pisliği mikrobu şurda dursun bi suikast bile olabilir diye düşünürüm hepConfusedzararlı atıklar karışabilir falanConfused
Yukarı Dön
melor Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 4
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Haz 2008 Saat 11:07
Bizim doktorumuz suyu kaynatmanıza gerek yok demişti ve ben 7-8 aydan beri damacana suyu hiç kaynatmadan veriyorum.
Yukarı Dön
BEYZACIK Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 126
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Haz 2008 Saat 13:23

Sağolun arkadaşlar...

Ben damacana su kullanmıyorum. 5 lt lik ped şiselerden alıyoruz. Çeşmeden akan suyu kaynatsam bile kızıma vermeyi düşünmüyorum. Çünkü istanbul un suyu gerçekten pisss.
Evet hazır sulara da çok güvenemeyiz ama en azından artık kaynatmadan verebilirim. paylaştığınız için teşekkürler..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.