Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - su çiçeği ve 2.enfeksiyon:((
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsu çiçeği ve 2.enfeksiyon:((

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zlemyayl Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 179
Mesajın Direkt Linki Konu: su çiçeği ve 2.enfeksiyon:((
    Gönderim Zamanı: 16 Haz 2010 Saat 18:45
sayın hocam.. ana sınıfımızda sabahçılarda su çiçeği çıktığını duyduğumda öğlenci olmamıza rağmen kıxzımın sırtında 2 ayakbileğinde 1 kızarıklık görüp doktora koşturdum ama -benzemiyor,bişey ısırmış gibi denildi-1 hafta sonra ise 39derece ateş ve boğaz acısı ile acile gittiğimizde ağız üst damakta kırmızı lezyonlar vardı ve vücutta eski olanlarda iz kalmış-birkaç adette yeni eklenmişti. doktor SU ÇİÇEĞİ ESNASINDA, AŞILI OLDUĞUNDAN ( halbuki 2 doz aşıda çıkmış.. başlangıçta yani geçen hafta yaptırsamız bile, işe yarardı dedi:((..)AYAKTA GEÇİRSE BİLE BAĞIŞIKLIĞIN YORGUN DÜŞTÜĞÜNÜ VE 2. ENFEKSİYON OLARAK TONsİLİT-( Boğazı çook şiş-su bile yutamıyor) olduğunu söyledi. tedbiren su çiçeğinde nadiren görülen bişey diye akciğer grafisi de aldı.temiz çıkınca inatçı ateşi boğaz enfeksiyonuna bağlayıp-zinnat başladı.. 2 gündür ateş sürüyor-parasetomol veriyorum.boğazı çok acıyor..sıvı vermeye çalışıyorum ama..AĞZIM ÇOOK YANIYOR DİYOR Kİ fenerle baktım yara gibi bişeyler var ağız içinde-belkide yeni su çiçeği döküntüleri.. BİLEMİYORUM.. BEN AĞZINDAKİ BU ACIYI GİDEMEK İÇİN NE YAPABİLİRİM.. ÇÜNKÜ SU BİLE YAKIYOR DİYE AĞLIYOR..aman hocam ne olur,biçare:(((
Yukarı Dön
zlemyayl Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Haz 2010 Saat 19:57
bide eşim boğaz ağrısı için tantum verde sprey başladığğımdan beri ağız içi acıyan oluşumların arttığını iddaa ediyor.. olabilirmi..?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120426
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Haz 2010 Saat 10:06
Bu kadar basit bir şey ancak bu kadar karışık ve pahalı halledilebilir..
1- İkinci suçiçeği aşısı henüz bizim memlekette geçerli değil, zira çocuklar aşı olduktan sonra hala Suçiçeği ile karşılaşabiliyor ve bu bulaşma ,ikinci aşı gibi oluyor. Herkez  Suçiçeği aşısı olupta şimdi hiç Kızamık görmediğimiz gibi bir durum oluşursa, ikinci doz Kızamık gibi İkinci doz Suçiçeği'de gerekebilir. 
2- Boğazındaki lezyonlar Suçiçeğine bağlı olabilir, bebeklere kullandığımız, Dentinox jel'den her yemekten evvel, "nohut" miktarında yedirin, ağrısını alır.
3- Suçiçeği aşısının 2. dozu bu kadar yakın ara ile yapılmıyor, biraz sallama bilgi...  
Yukarı Dön
zlemyayl Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Haz 2010 Saat 03:50
çook sağolun hocam.. jel çok iyi geldi. acısı azaldı-daha kolay yedi,içti az da olsa..bide arada ananem usulü :) karbonatlı-su gargara-arkadaş tavsiyesi -tam mevsimi -kara dut elle sıkma suyu:)yaralar geçti sayılır :) aşı ile ilgili KIYMETLİ BİLGİLER İÇİN DE AYRICA TEŞEKKÜRLER.. sayenizde  hem biz ,hemde bizim çevremizdekiler de ışığınızdan aydınlanıyor..saygılarımla..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120426
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Haz 2010 Saat 20:24
Hakikisini bulduğunuzda "karadut" şaheserdir..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.