Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - su çiçeği 2 doz
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsu çiçeği 2 doz

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
tugbaderin Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 164
Mesajın Direkt Linki Konu: su çiçeği 2 doz
    Gönderim Zamanı: 26 Şub 2013 Saat 22:21
merhaba doktor bey .nasılsınız. ben kızıma 2 doz su çiçeği aşısı yaptrdım 14. ve 15.aylarda .tek doz aşının yeterli olacağını sonradan öğrendim.aşıyı yapan doktor eğer iki doz yaptırırsak su çiçeği olma ihtimalinin sıfır olduğunu söyledi. bu doğrumu hocam.birde aşıdan sonra kızımın yüzünde su çiçeğine benzer yaralar çıktı.(sivilce şeklinde ucu iltihaplı) kendiliğinden geçti.bunun aşıyla bir ilgisi varmı yoksa başka bir hastalık belirtisimiydi.teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118463
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2013 Saat 00:49
Doktorun yaptigi uygulama, dunyada esi benzeri olamayacak kadar sacma bir uygulama... Birinci asi ile zaten tam bagisikligi kazandiniz. Bu durumda 2. asinin hicbir faydasi olmaz. ancak 5 yas civarinda, bagisiklik dusmeye basladiginda yapilirsa, faydali olur. Ayrica da, henuz Turkiye de her cocuk Sucicegi asisi olmadigi icin, asi olanlar 5 yasina kadar defalarca Sucicegi hastaligi geciren cocuklarla temas edebiliyor ve sanki asi olmuslar gibi, bagisikliklari yuksek kaliyor...Sizi  yapilan 2. sucicegi asisi, son derecede luzumsuz ve sacma bir uygulama olmus ( Eminim tamamen duygusaldir)  . Yuzundekilerle  asinin bir ilgisi yoktur.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 Şub 2013 Saat 00:50
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2013 Saat 00:53
Ayrica; Yazarlar bolumundeki,
"Kizamik ve Sucicegi asilari"   makalemi okuyun..
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2013 Saat 10:11
okudum hocam fırsat buldukça okuyorum yazılarınızı .verdiğim paraya değilde çocuğumun canı iki kere yandı ona yanıyorum.eski mailleride okudukça hayrete düşüyorum.ben anlamıyorum tıp eğitimi her üniversitede farklımı veriliyor.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2013 Saat 18:47
Yooo, basindan beri, bizim talebeligimizden beri bozuktu, simdi daha kotu oldu. Ben daha Tibbiyenin 2. sinifinda, bu durumu anladigim icin, hic Turkce Tip kitabi almadim. Benim butun kitaplarim, orijinal ve dunyanin en meshur kitaplari idi. Hatta bizde dersi bile okutulmayan; FIZYOPATOLOJI nin en baba kitabi olan; "Sodeman&Sodeman"  benim temel kitaplarimdan biri idi. Amerikaya gelmeden once, kitaplarimi ve mecmualarimi; Marmara Universitesinin kutuphanesine bagisladim.. Ustuste konuldugunda benim boyumu 7 defa geciyorlardi.. Meraklisi varsa bakabilir. Acaba tek bir kisi o kitaplara elini surdumu ki!!!!
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2013 Saat 20:45
hocam o kitaplar bize biraz ağır gelir.sizin önerebileceğiniz bizim anlayabileceğimiz dilden başka bir kitap varsa ve önerirseniz sevinirim.aslında en iyisi sizin bir kitap yazmanız :) mesela ben herzamn internete giremiyorum .çocukdan dolayı .ama emzirirken bile kitap okuyan bir anneyim .eminimki benim gibi bir çok anne vardır.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2013 Saat 22:38
Istediginiz kadar kitap okuyun........ Neticede...

HER COCUK KENDI KITABI ILE GELIYOR.....

(Not: Siz genede kaba bir fikir edinmek icin, bulabildiginiz kitaplari okuyun)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.