Streptokok Şüphesi |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Anyakonya
Üye Kayıt Tarihi: 14 Oca 2025 Durum: Aktif Değil Puanlar: 5 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Anyakonya
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: Dün Saat 00:30 |
Merhaba hocam,
7 yaşındaki kızım cuma günü sabah bogaz agrisi ve hafif halsizlik, akşama doğru mide bulantısı, karın ağrısı, baş ağrısı kusma ve 39°ateş şikayetiyle acile gittik. Son derece halsizdi hala öyle.2 saat sonra muayene oldu. Tetkik istenmedi. Orada iğne ve dolven şurup verildi. Ne iğnesi oldugunu bilmiyorum.Çocuğun halsizligi bulantı ve atesi devam etti.Eve gelince 1 ölçek parol verdim. Ateş düşmedi. Ertesi gün reçete edilen Amoklavin Bid, Minamol ford ve Motisi sabah akşam verdim. Atesi 39.5 du ve sadece yatıyor iştahı hiç yoktu. Akşam atesi zor düşürdük. Pazar günü amoklavin ve motis verdim. Aksamda minamol verdim durumu biraz iyiydi.. Pazartesi akşam tekrar ateş ve halsizlik oldu. Akşam minamol verdim. Düşmedi. Bugün de sadece antibiyotik verdim çok fazla parasetamol vermekten korktuğum icin veremedim.Ateşi 37.5 ve 38llerde, çok halsiz çok az yiyor.. Burun akıntısı ve tıkanıklığı,öksürük ve karin ağrısı mide bulantısı, baş ağrısı, agizda aseton koksuu, dilde hafif sarımsılık var. Eklemleri de ağrıyor. Özetle 4 gündür sabah akşam 1 ölçek amoklavin bid veriyorum gerektikçe de minamol ford verdim.. Bana streptokokla ilgili birsey dememisti doktor hastalığını da soylemedi bende o anki perisanlıktan aklıma gelmedi .Sizden okuduklarımla aklıma takıldı. Sorularim; 1. Reçetede ibuford da vardı, minamol kullandığım için hangi sırayla kullanacağımı bilemedim.Onu kullanmadım Parasetamolu kaç gün üst üste kullanabiliriz? İkisi reçete edildiyse nasıl kullanacağız kaç güne kadar ? 2. Streptokok olabilir mi hocam? Şimdi antibiyotik de kullandık test yapsak doğru sonucu vermeyebilir. 3.Eger streptokok ise amoklavin ise yaramış mıdır? Gozle görülür bi düzelme yok. Ateş düşmüyor ve aşırı halsiz ne yapabiliriz ? Hastalığı ne olabilir? |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118382 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
Streptokok olsa idi,ilk Amoklavin dozundan 12 saat sonra, hicbir sikayeti kalmazdi.
Hala hasta olduguna gore; Grip geciriyordur. Diline bakin! Dili pembe ise Grip demektir, hicbir ilac vermeyin ve ates DUSURMEYIN. Turk doktorlari ASLA Grip teshis etmezler. Yazilarimin, ve oncelikle; "tesekkur ve 1 senelik tecrubelerim" yazisini Forum ilk sayfasindan okuyun. |
|
Anyakonya
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Anyakonya
|
|
|
Anyakonya
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Anyakonya
|
Söylediğiniz maili okudum. Ben de işte streptokok dan şüphe ettim bi anda ateşi yükselince baş ağrısı bulantı halsizlik olunca. Siz de amoklavin ilk dozda etki eder streptokok olsa dediniz. Dili bu şekilde hocam. Anlayamıyorum ben tam pas gibi mi değil mi. Aynı şikayetleri devam ediyor halsiz.
|
|
Dr.KadirTugcu
Uzman Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118382 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
Degil Streptokok, baska bir bakteri bile degil. Kesinlikle VIRAL enfeksiyon.
|
|
Anyakonya
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Anyakonya
|
Tamamdır hocam, sağolun.
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|