|
Strep A |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Maviyesill ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Kas 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 105 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Maviyesill
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 May 2022 Saat 04:08 |
Hocam 6 yaşında oğlum, 3 ay önce kızıl geçirdi, hemen tedavisini olup 12 saat içinde de geçti, şimdi de 3 gündür ateşi 38 civarı, ağızda koku var, boğazı tamamen şiş ve kızarık, midem bulanıyor kusucam diyor ama kusmuyor, ishal de çok hafif var, test yaptırmam gereklimidir sizce? Genel durumu iyi,
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117990 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ates+Agizda pis koku+Dili kaplayan kirli-sari/beyaz pas tabakasi+Bulanti/kusma, Strep-A icin cok onemli
bulgulardir!!!! Bunlar varsa, HEMEN Strep-A Testi yaotirin. Sonuc:(+) gelirse, mutlaka Deposilin 6-3-3 ignesi yaptirin.
|
|
![]() |
|
Maviyesill ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Kas 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 105 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Maviyesill
Hocam testi yaptırdık pozitif, iğne için o kadar tepki verdi ki, augmentin 600 mg yazdırdık mecburen, doktor 1.5 kaşık dedi ama nasıl kullanalım? 6.5 yaşında 32 kilo, hocam birde evde kedi var, kedi geldikten sonra denk geldi bu 2. Pozitif, bir alakası olabilir mi? Geçen ay kedide iç parazit oldu, kedinin aşıları tam ama yinede sormak istedim, teşekkürler hocam
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117990 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
20 gun Augmentin mi vereceksiniz... Hadi doktor Turk doktoru, bu konulari bilmez de, siz hic mi yazilarimi
okumadiniz?
En az 20 gun tekrar Streptokok bulasmamasi icin, koruyucu tedavi almasi sart. Augmentin yerine, PenOs surup alin, gunde:2x1 ,20 gun icirin. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Maviyesill
Hocam laf anlatamadım ki, 1 aylık koruyucu tedavi gerekmezmi dedim, 1 ay mı? Boğazı kızarık buraya gelen her çocukta test yapsan pozitif çıkar zaten, o tedaviyi kalbi tutarsa yapıyoruz diyor, sanki tutsa şimdi çıkacak ortaya,
Hocam ben augmentin başladım şimdi nasıl yapayım,PenOs için başka bir doktora gidip yazdırmaya çalışayım mı ?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bir sekilde PenOs temin edin.
Goruyorsunuz, Turk doktorlari ne kadar CAHIL ve APTAL..... Her bogaz kizarikligini Streptokok zannedecek kadar aptal.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Maviyesill
Buldum hocam PenOs, şimdi 2 gündür kullandığım augmentin i bırakıp PenOs ile devam ediyorum 20 gün boyunca değil mi? Çok soru sordum kusura bakmayın çok teşekkür ederim
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Aynen oyle. Zaten ilk doz Augmentin ile hastaligi tedavi ettiniz.. 20 gun kullanilmasi, tekrar Streptokok
almamasi icindir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|