Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - strep A
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumstrep A

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
turnam Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 383
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı turnam Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: strep A
    Gönderim Zamanı: 01 Haz 2017 Saat 20:11
Merhabalar hocam,
Dun 8 yasındaki kızım bogaz ve baş ağrısyla uyandı sonrasında mide bulantısı ve kusma olunca domuz gribinden 
suphelendim sadece sizin dediklerinizim uyguladım ateşşi 39.5tu onuda dusurmeye calışmadım cabuk atlatsın diye 
ama strep a danda supheleniyordum fakat dilde pas olmadığı icin rahat davrandim bu arada kızım gecen sene 
ü kere strep a geirdi sadece ilkinde ateş pas ve koku ve mide bulantisi oldu diger ikisinde ateş bogaz ağrısı ve kusma
oldu strep a testlerinde hep pozitif cıkıyordu ikincı hastanede yaptırıyordum orda da pozitif çıkıyordu hatta eşime aynı 
hastanade baska birgun yaptırdık negatif cıktı o zaman bır sahtakarlık durumu yoktur kanısına vardık ben
sizin sterp a ile ilgili mailleirinizi okudum kızımın tasıyıcı oldugu kanısına vardım sayenızde tasıyıcılıgın bir zararı
olmadığını oğrendım birde hocam deposilin 6 3 3 yaptırdıgımda 20 25 gun sonra tekrar etti ama penos surubu
verdikten sonra 10 ay boyunca ilk defa çıktı kızım dayanamadığını ne olur beni dr a goturun test yaptırın dıyince 
yuragım dayanmadı hem kan hem strep a testi yaptırdım wbc 15.9 teste pozitif cıktı ama kızım tasıyıcı oldugu 
icin hep oyle cıkacaktı wbc biraz yuksek cıkınca penos yazdırmaya karar verdim eger 1 olçekten 12 saat sonra
sıkıntı bitirse devam edecektim etmezse bırakacaktım dr a penoz yazmasını rica ettim o da bu kızda taşıyıcılık 
var kultur yapalım problem cıkarsa amaliyat yapılacak dedi ben penosu yazması iin ne derse evet dedim o anlık
ama malesefki yazmadı baska tedavi uygulayacakmıs bıze de ailenin istegıyle ilaç yazmam dedi esimde bizde 
daha önce dr ların yazdği yanlış ilaçlarla kızımızı mahvettik ve paramızı geri aldık çıktık evde penos vardı 2 ölçek
verdim 12 saat sonra hibirseyi kalmadı sadece yutkunurken bogazı hafif arıyor.hocam kusura bakmayın cok uzun oldu simdi bu elimizdeki siseyı 1 ölçek
verirsek yetrli olurmu 1 aya tamamlamak için baska dr a gidicem 1 sise daha yazdırıcam tekrar kusura bakmayın
değerli vaktinizi ayırdığınız için ok teşekkür ederim SAYGILAR...

Düzenleyen turnam - 01 Haz 2017 Saat 20:40
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118397
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Haz 2017 Saat 08:01
Eger, bogazda; Streptokok var idi ise, TEK OLCEK, Pen-Os ile  12 saatte tedavi olur.... 
Uzun sureli tedavi, 30 gun icinde, tekrar Streptokok almamasi icindir.. 
Ilac icirmektense, 1 defa Deposilin6-3-3 yaptirmaniz yeterlidir. 
Yukarı Dön
turnam Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 383
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı turnam Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Haz 2017 Saat 17:16
Hocam maalesef kızım deposilini vurulduktan sonra çok kötü oluyor en az on gün yürümekte zorlanıyor o yüzden iğneyi
asla  yaptirmiyor bende çok üzülüyorum sadece merak ettiğim 8 yaş için 1 ölçek korurmu bir şişe daha yazdiricam bu şekilde tamamlarim diye düşünüyorum 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118397
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Haz 2017 Saat 19:49
1 olcek: KO RU MAZ!!!!!   1 Olcek; tedavi eder.... 

Eger igne olamiyorsa, en az 20 gun PenOs surup, gunde :2x1 olcek icirin... 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.