Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > F. Erkin Ültanır (Bebeğinize ürün satın alırken...)
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - sterilizatör
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsterilizatör

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
annayake Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 39
Mesajın Direkt Linki Konu: sterilizatör
    Gönderim Zamanı: 12 Ara 2007 Saat 18:46
merhaba Erkin bey,sularımız çok kireçli,biberonları kaynatıyorum şehir suyuyla ama bir kireç tabakası kaplıyor malzemeleri.içme suyuyla yapsam çok masraflı oluyor.gerçi her ikiside masraflı oluyor da! dr. brown's ın içi oluklu biberonuyla chicconun 30 derece açılı biberonunu kullanıyorum.chıccodan çok memnun kaldım.bebeğim emerken fazla güç harcamıyor ama diğerinde daha fazla efor sarfediyor.günde bir kez kaynatayım diye 4-5 tane biberon aldım.ama kaynatmak dediğim gibi mesele oluyor.sterilizatör almak daha karlı mıdır?sterilizatör kullanırken de biberonlar sabunla yıkanıp steril edilmelidir değil mi?
Teşekkür ederim
Yukarı Dön
erkinu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 376
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2007 Saat 19:30
Merhaba Emel Hanım,

30 derece açılı biberon son derece iyi bir biberondur. Gaz ve koliğin azaltılmasında kullanabileceğiniz çok ama çok önemli bir ürün. Doğumdan 4 aya kadar her bebeğin vazgeçilmezi olmalı bence.
Kaynatma yerine sterilizasyon makinası kullanırsanız bu durumda da sterilizasyon makinasının içinde içme suyu kullanmalısınız. Sterilizasyon makinalarında içme suyunun haricinde başka su önermiyoruz. Biberonları sabunla ya da başka bir deterjanla yıkamanız çok da önemli değil. Buna "ön temizleme"deniyor. Ön temizlemeyle biberonu sterilize edemezsiniz. Mikropları öldüren sıcak su ya da sıcak buhardır. Bazı ürünlerde "bulaşık makinasında yıkanabilir" ibaresini görürsünüz. Anneler, bazen bu yıkama ile sterilizasyonun tamamlandığını  zannediyorlar ki bu tamamen yanlış. Ön temizleme farklı,sterilizasyon farklı uygulamalardır.

Saygılarımla,

Erkin ÜLTANIR
Yukarı Dön
ayşky Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 46
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ara 2007 Saat 15:00
erkin bey merhaba;

ben de bir sterilizatör almayı düşünüyorum acaba nelere dikkat etmem gerekir hangi tiplerini tercih etmem gerekir?
Yukarı Dön
erkinu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 376
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ara 2007 Saat 18:42
Merhaba Rana Hanım,

Sterilizatörler, elektrikli ve mikrodalga sterilizatörler olmak üzere 2'ye ayrılırlar. Her ikisi de haznelerine konulan suyun elektrik ve mikrodalga fırın sayesinde buharlaşması yoluyla ürünleri sterilize ederler. Elektrikli sterilizatörler ile bir anda daha çok ürünü steril hale getirebilirsiniz. Mikrodalga sterilizatörlerin iç hacimleri,genel itibarı ile daha küçüktür. Ancak fiyat olarak daha ucuzdurlar, elektrikli olanlarına göre. Özellikle biberon sterilize edecekseniz kullandığınız biberonların satın alacağınız sterilizatörün içine tam olarak uymasına dikkat edin. Zira bazı sterilizatörlere geniş ağızlı ve kalın biberonlar sığmıyorlar. Genelde klasik şekilli biberonlara göre üretilmiş olan sterilizatörler bu anlamda sıkıntı yaratıyolar. Elektrikli sterilizatörlerin elektrik aksamının güvenilirliği önemli olduğu için bilindik markaları tercih edin.
Mikrodalga fırınınız varsa mikrodalga sterilizatörü tercih edin derim.

Saygılarımla,

Erkin ÜLTANIR
Yukarı Dön
ayşky Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 46
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2007 Saat 01:11
çok teşekkürler....
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.