Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Çalışan Anne & Bakıcı & Kreş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - sosyallik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsosyallik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mrb Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 205
Mesajın Direkt Linki Konu: sosyallik
    Gönderim Zamanı: 10 Kas 2011 Saat 15:50
merhaba Özlem Hanım,benim 36 aylık bir kızım var.1 aya yakındır da kreşe gıdıyor,kreşteki uzmanlar kendınden 6 ay buyuk olan grupla eğitimine başlattılar. Kendini,duygularını ve yaşanmış olayları ifade etme noktasında yaşıtlarından oldukca fazla bir yeterliliğe sahip,fiziksel ihtiyaçlarını ve özbakım ıhtıyaclarını da ogretmen yardımı almadan tamamen kendı halledıyor. (tuvalet,giyinme,soyunma,pıjamalarını katlama vs)fakat bizim sorunumuz çok tanıdıgı anneanne ve babaanne bıle olsa onlara gunaydın,merhaba vs gıbı karsılama sozcuklerını neredeyse hic soylemıyor. Kızımın arkadaslarıyla bayramlasmasını ıstedım ama konusmadıgı ıcın telefon edemeyıp msj attım annelerıne. Konusmasını cok ısterdım acıkcası. Ne yapılması gerektıgını gayet ıyı bılıyor ve gözlemlıyor. Evde odasında uyandıgında bıle seslenıp gunaydın babacığım,ya da anneciğim diyor,hastayken iyileştin mi anneciğim diyor. Onu hasta ziyaretlerine de götürüyorum boyle seylerı de ogrensın dıye ama,cok sevdıgı ogretmenıne bıle kreste gunaydın demıyor,bu tarz seyler ıcın baskı yapmak ıstemıyorum hatta hadı de kızım dedıgımde "demek istememesinin" pekiştiğini düşünmeye başladım. Siz bu konuda ne tavsıye edersınız?Anne ve babaya karşı böyle değil asla,hoş geldın,nasılsın vb soyluyor ama gerı kalanları boyle:(
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kas 2011 Saat 17:07
ısrar etmek sadece söylememesini pekiştirecektir. haline bırakırsanız zaman içinde çevresine bakarak söylemekle söylememek arasında ne farklar olduğunu ayırt etmeye başlayacaktır. sosyallşeme 3 yaşından sonra başlar. dolayısıyla kızınız yeni yeni sosyal çevreye uygun davranışları öğrenecek ve uyum sağlayacak. endişe etmek için henüz çok erken ama üzerinde durmak ve ısrar olumsuzu en iyi pekiştiren şeydir
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.