Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - sorularım
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsorularım

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sevdays1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 104
Mesajın Direkt Linki Konu: sorularım
    Gönderim Zamanı: 07 Haz 2010 Saat 22:14
hocam merhaba.öncelikle hoşgeldiniz.size bazı sorularım olacak.
1. sorum:6 ay 20 günlük kızımın 68 cm boyu,6800 gr kilosu(2750 gr,47.5 cm 37. haftada doğmuştuk) ,nasıl?
2. sorum:6. ayda her bebeğin kan tetkiklerinin yapılması,anemi olup olmadığına bakılması gerekli gibi bişeyler duydum.biz yaptırmadık.bu gerekli mi?
3. sorum:4. aydan sonra gezdiğim 3 doktor da aklıma yatmadığından ve sizi sürekli takip ettiğimden dolayı kızımı dr a götürmedim.bir sorun olmasa bile 1 yaşa kadar rutin doktora gitmemiz gerekir mi?
4. sorum:ek gıdaya geçtik.kızım onun için yaptığım muhallebileri yoğurtları çorbaları sevmedi.ben de kendimize yaptığım yemek suları ve çorbalardan,kendi yediğimiz yoğurttan falan vermeye başladım arada.onları keyifle yiyiyor.ama çok abartmıyorum,20-30 mama kaşığını geçmiyor.zaten kendisi de istemiyor daha fazla.yanlış mı yapıyorum?(çünkü barbunya mercimek..veriyorum.geçen gün mercimek sanırım fena gaz yaptı ,2 gün zorladı kızımı)
5. sorum:kahvaltısında anne sütü sağıp içine peynir yumurta bebe bisküvisi koyuyorum.yumurta girince sevmiyor.ara verip tekrar denedim 2-3 kez.değişen bişey olmadı.yumurta yemese sorun olur mu?bir de bebe bisküvisi kullanmam yanlış mı,ekmek mi vermeliyim?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118541
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Haz 2010 Saat 14:21
1- Boyu 2cm. fazla, kilosu 700g. eksik.
2- Ezberden iş yapan doktorlardan kaçın. Kan tahlili gerek olursa yapılır. 6 aylık oldu diye değil..
3- Siz genede arada bir doktor kontrolüne gidin. Ama aklınıza yatmayanı okuyun veya sorun.
4- Günde 500ml. süt ve sütlü gıdayı garantiye alın, üstüne ne verirseniz verin.
5- Yumurtayı, katı halde ve "kibrit kutusu kadardan başlayın hergün arttırın..Ekmek veya bisküvi farketmez.
( Lütfen gelişme ve beslenme ile ilgili daha fazla sual sormayın hepsi eski maillerde var)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.