Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - solunum yolları
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsolunum yolları

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
htcserra Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 133
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı htcserra Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: solunum yolları
    Gönderim Zamanı: 06 Mar 2016 Saat 18:09
merhaba hocam,
7 yasındakı kızımı sızden ogrendıgım bılgılerle buyuttum..1-2 kere ancak kullanmıştır antıbıyotık..ateş ve grıp ıle ılgılı yazılarınızı okudum ve uyguladım hep başarılı sonuçlar aldım..tekrar teşekkürler..

fakat hocam 2 yasındakı oğlum her ay durmadan hastalanıyor..atesı 39- 40 lara kadar çıkıyor..hocam en son 15 gun once ateslendı..1 hafta boyunca ateş dusurucu dışında hıcbır mudahelede bulunmadım.bal lımon ve sf kullandım sureklı.fakat en son 1 hafta boyunca ateş dusmeyınce dr a goturdum antıbıyotık verdı..daha 1 hafta oldu bıtelı.

bu 2 yasına kadar bu sekılde 3- 4 hastalık gectı..her seferınde 1 haftalık ugraslarım sonuç vermeyince antıbıyotık kullanmak zorunda kaldm..

bugun yıne ateslendı ateş 39.5..
hocam tekrar antıbıyotık kullanmak ıstemıyorum..ama 1 hafta dırenıyorum sonuç hep aynı oluyor..artık bu konuda cok yoruldum hocam..bı yerde hatamı yapıyorum..oğlumda neden hep bu taobla yaşanıyor..
bu sefer ne yapmalıyım..lütfen yardımcı olun
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118380
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mar 2016 Saat 22:31
Her halde ben anlatamiyorum......
Agizda; pis koku ve dilde pas tabakasi olmadigi surece, ates kac gun surerse sursun, Antibiyotik gerekmez.
Siz ilk gunde gitse idiniz gene o antibiyotik yazilacakti!!!  Turk doktorlarinin kafasi baska turlu calismiyor...
   " Ates varsa, Antibiyotik ver!!! " Boyle doktorluk olmaz ama ne yaparsinizki, orasi Turkiye!!!

Karar veremezseniz, bir "Tam Kan Sayimi" yaptirin...WBC:17'den yuksek gelirse, antibiyotik baslayin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Mar 2016 Saat 22:37
Yukarı Dön
htcserra Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 133
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı htcserra Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mar 2016 Saat 22:48
merhaba hocam,2 yasındakı oğluma kan sayımı yaptırdım...wbc 17 den dusuk cıktı..
2 gun once ateslenmısti..39.7 ye kadar cıktı ..hıc müdahale etmedım..dun gece 38.5 lerdeydi..gunduzude 38-38.5 arası ateşle gecırdık.basından berı hıc ateş dusurucu vermedim..
bugece yatırırken nefes alısında hışırtı farkettım..

daha once 1.5 yasında da hışırtılı nefes ve ateş sorunumuz olmuştu..ventolın ve pulmıcort vermıstı dr..

bu durum hastalığının ılerlerdıgı anlamına mı gelir?
bu tabloyu sf,bal lımon ve coldmıx ıle gecırebılırmıyım?
hışırtılı nefes benı endıselendırıyor hocam..ne yapmalıyım?
teşekkürler..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118380
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mar 2016 Saat 06:47
SAKIN; Ventolin ve Pulmicort'u vermeyin..

SAHTEKARLIGIN; 3 Safhasini iyi ogrenin..
Sadece, benim dediklerimi yapin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.