Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sol tarafta bel, sırt ve kasık ağrısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Sol tarafta bel, sırt ve kasık ağrısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hlyciling Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif
Puanlar: 7
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hlyciling Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Sol tarafta bel, sırt ve kasık ağrısı
    Gönderim Zamanı: Dün Saat 15:33
Kadir Bey merhabalar, bu forumu kendi semptomlarımı araştırırken buldum ve size soru soran başka bir hanımefendinin şikayetlerinin neredeyse aynısını yaşadığımdan size yazmak istedim.
33 yaşında bekar bir kadınım. 1 sene önce covid geçirdim ve ilaçsız iyileştim.

Yaklaşık 3.5 ay önce bağırsaklarımdan çok gurultu gelmesi, sırtımda sol tarafta batma şeklinde ağrı ve idrara çıktıktan sonra sanki tekrar idrara çıkma ihtiyacı varmış gibi hissederek şehir hastanesinde dahiliyeye gitme hatasında bulundum. Kan ve idrar tahlili yapıldı.
18 Ekim:
Kan tahlilinde D vitamini, Kalsiyum ve Folat düşük çıktı.
İdrar tahlilimde: Lökosit 28, lökosit esteraz 3+, nitrit negatif çıktı. Kültür yapılmadı!!
Bu sonuçlara göre bana idrar yolu enfeksiyonu var dendi ve ZIMAKS antibiyotik, Devit3, folik asit hapı verildi. 10 gün kullandım. 6-7. gün gibi bende ishal, sol tarafta bel ağrısı başladı.Aynı hafta adet gördüm ve adetim anormal bir şekilde 2. gün kesildi. Kontrole gittim bu şikayetlerle. Tekrar idrar tahlili yapıldı.
4 Kasım:
Lökosit 35, Lökosit Esteraz 3+, nitrit negatif. İdrar kültürü: ÜREME OLMADI. 
Bu sonuçlara bakıp bana Cipro verildi, kullanmadım. Monurol verildi bir kez kullandım. Bir işe yaramadı. Sol bel ve sırtta ağrı devam ediyordu. Karnımı hareket ettirince midemden daha önceo olmayan gurultular geliyordu.
11 Kasım:
Özel dahiliyeye gittim. Gaita, idrar kan tüm tahliller tekrarlandı.İdrarda Lökosit, lökosit esteraz, eritrosit çıkması dışında tüm değerlerim normal aralıklarda çıktı. İshalim için Reflor verildi. Ürolojiye gittim. Tomografi çekildi, taş veya kum var ise kesin görürüz dendi. Hiçbirşey çıkmadı.

Bu noktada kendim araştırmaya başladım ve maalesef büyük bir cahillik ederek kendi kendimi kolon kanseri olduğuma ikna ettim. İshalim ve sol taraftaki ağrılarımdan dolayı panik atak geçirerek gastroenteroloji uzmanına gittim. Panikten konuşmakta zorlanıyordum. Bu halimi gören doktorum sende kesinlikle böyle birşey yok ama için rahatlayacaksa kolonoskopi yapalım dedi. 2 Aralıkta kolonoskopi oldum. Tüm bulgular normal çıktı, biyopsi dahi yapılmadı. Doktorum bana stres kaynaklı bağırsak sendromu olabileceğini söyledi. İdrar sonucumla ilgili kadın hastalıklarına görünebileceğimi söyledi. Reflor kullandıktan sonra ishalim de geçmişti zaten.
Kadın hastalıklarına gittim. D-mannoz içerikli bir gıda takviyesi verildi, ağrım geçmedi. MR çekildi ve tüm sonuçlar normal çıktı. CA 125,CA 19-9,Karsinoembriyonik antijen,Laktat dehidrogenaz,CA 15-3,Alfa-Fetoprotein testleri yapıldı. Hepsi normal referans aralıklarında çıktı. Antibiyotik kaynaklı bir adet düzensizliği olmuş olabilir dendi. Bir ay doğum kontrol hapı kullandım. Bu sırada bel ağrım hafifler gibi oldu ama geçmedi. 

Bugün hapım biteli 4 gün oluyor ve ağrılarım devam ediyor. 3 aydır sol tarafımda bel, sırt ve kasık ağrısı çekiyorum. Karnımı oynatınca midemden daha önce olmayan gurultular geliyor. Antibiyotikten sonra başladı gibime geliyor ama hatalı olabilirim. Bu süreç beni çok yıprattı. Ne yapmalıyım, beklersem kendi kendine geçecek mi? Beklerken zaman kaybedip daha kötü bir hastalığa sebebiyet vermekten korkuyorum. Görüştüğüm doktorlar birşeyin yok, sonuçların normal diyor ama ağrım devam ediyor. Bir akıl verirseniz çok memnun olacağım. Zimaks kullandığıma bin pişmanım.

Tahlillerim ile ilgili sormak istediğiniz başka birşey varsa hemen kontrol ederim. Aklınıza gelebilecek her tür tahlili yaptırdım. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118727
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: Dün Saat 20:01
Onceki uyenin sorusunda cevap yazdim. 
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hlyciling Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Saat 4 Dakika önce Saat 22:01
Hocam cevabınızı okudum, fakat o kişide kısa süreli hafif bir ağrı vardı. Benim sol taraftaki ağrım ise 3,5 aydır aralıksız her gün devam etmekte. İlaç kullanmıyorum şuan, antibiyotik kaynaklı ise ne kadar sürede geçer bu ağrı? 3-4 ay devam etmesi normal mi? Kendi kendine mi geçecek
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Saat 23 Dakika önce Saat 02:42
1- Kesinlikle hicbir zaman IYE olmamissiniz. IYE diyen salak doktorlara kanmayin.
Daha dogru durust bir; "Idrar Tahlilini" bile degerlendirmekten aciz soytarilar.
2- Pleurodynia (Yan agrisi) denilen durum olabilir.
Agri oldugunda, 2 tana Novalgin tablet alin + Sicak kompres uygulayin.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hlyciling Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 5 Saat 55 Dakika önce Saat 15:10
Yorumlarınız ve vaktiniz için çok teşekkür ederim. Diğer konu altına yazdığınız cevapta Lipaz ve amilaz sormuştunuz. 3 ay önce ilk tahlillerimde bakılmış
LİPAZ (SERUM/PLAZMA)     29     IU/L     13-60
AMİLAZ (SERUM/PLAZMA)     86     IU/L     28-100
CA 19-9 (Serum/Plazma)     18.43     kU/L     0 - 37^ 01

Değerlerim bu şekilde. Daha sonra tüm batın USG, tomografi ve pelvis MR çekildi. Hepsinin raporunda normal bulgular yazıyor. Pankreas için tekrar tahlil yaptırmalı mıyım 3 ay geçti çünkü? Zimaks antibiyotik bir hasar vermiş olabilir mi

Düzenleyen hlyciling - 3 Saat 8 Dakika önce Saat 17:57
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 0 Saat 60 Dakika önce Saat 20:05
Tahlil gerekmez. 
Ayrica da; sizde gerek olsa idi yazardim. 
Ugrasmayin. Dediklerimi uygulayin.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hlyciling Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 47 Dakika önce Saat 20:18
Ben orada yanıt yazdığınız kişiyim hocam bir karışıklık oldu galiba o yüzden lipaz sonuçlarını yazdım size :) değerli vaktiniz için teşekkür ederim dediklerinizi uygulayacağım.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.