|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Yazar | |
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118120 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Pekmez, uydurmadir.. Eskiden Turkiye'de seker fabrikalari yokken, seker cok kiymetli idi ve sadece eriskinlere saklanirdi Cocuklar sekere, sulanmasinlar diye de; "Siz pekmez yiyin, pekmez kan yapar" diye yalan soylerlerdi. Bu pekmez sahtekarliklarini defalarca anlattim. Pekmez cocuk gidasi degildir. Saf Glikoz oldugundan, Insulin'i en hizli cikaran bir seker seklidir ve Frukto'dan daha kotu bir seker cinsidir. Hele boyle saf olarak verilmesi, ilerde cocugun Seker hastasi olmasi ihtimalini arttirir. Ayrica da, cocuk daha sinirli olur.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Oca 2017 Saat 20:15 |
|
![]() |
|
frd ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29 Şub 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 163 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Doktor bey bende çocuğuma annemin yaptığı dut pekmezinden veriyorum sabah kahvaltısından sonra.vermeyelim mi.teşekkurler
|
|
![]() |
|
duruecem ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Nis 2010 Durum: Aktif Değil Puanlar: 113 |
İçerdiği şeker yanında demir içeriği yüzünden de bende 22 aylık oğluma günde 1 kaşık veriyorum.Zaten gün içinde başka bu denli saf şeker alımı söz konusu değil.Ekmek felanda tüketmiyor.Bir sıkıntı olmaz umarım
|
|
![]() |
|
frd ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29 Şub 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 163 |
Merhabalar doktor bey. Bende 28 aylık kızıma kahvaltıdan sonra ev yapımı dut pekmezi veriyorum.yanlış mı acaba?pekmez yedirmeyelim mi? Teşekkurler...
|
|
![]() |
|
Doktor bey ikinci sayfayı görmedim, kusura bakmayın.bu sayfadaki cevabınızı okudum.sorularımı kaile almayın lütfen.
|
|
![]() |
|
Didem_gfr ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Eyl 2014 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 308 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Didem_gfr
Doktor bey merhaba,
Benim kizim bir bal hastasi. Alisti ne zaman biraz aciksa biberonda balli su istiyor. Ben de simdiye kadar bal yararlidir diye hep verdim. Cok yiyor diye organik aliyordum ama sonra pastorize edilmemis olmasi gerekir ve icinde glisemik indeks orani ile ilgili makaleler okuyunca manuka balina yoneldim ve gunde sadece yarim kasik vermeye basladim. Ama dediginiz gibi kızım bazı zamanlar sinirli. Ne onerrsiniz benim için? Saygılarımla. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118120 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Her turlu: Seker, bal, pekmez gibi gidalari saf olarak vermeyin.. Gidalara karismis halde bir zararlari olmaz.. Unutmayin; sekerlerle iligili butun testler, ac birakilmis farelerde, AC KARNINA yapilmistir. Turkiyedeki Prof. larin zevzekliklerine kanmayin... Yemekle beraber yediginiz veya ictiginiz, seker, bal veya pekmezin bir zarari yoktur.. Tabii normal olculerde... Her gun baklava yiyin, veya bir oturusta yarim kilo baklava yiyin demiyorum..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|