Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Siyah benek
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Siyah benek

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kaytug Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 110
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kaytug Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Siyah benek
    Gönderim Zamanı: 01 Mar 2025 Saat 11:27
Merhaba hocam 4 yaş oğlumun alt dudağında siyah benek gibi birşey var.Ben gibi duruyor. Bı zarari olur mu. Benim de sol üst dudağımin içe bakan tarafında var benim ki biraz daha büyük.nedir hocam bu sizce önemli birşey mi

Düzenleyen kaytug - 01 Mar 2025 Saat 12:49
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119443
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2025 Saat 19:39
Tek olan benin hicbir anlami yoktur.
EGER, dudaklarda yaygin olarak, cok sayida olsa idi; Peutz-Jegherz Sendromu olurdu!
Yukarı Dön
kaytug Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kaytug Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2025 Saat 19:49
Yok hocam bir tane var. Peutz-Jegherz Sendromu olsaydı birden bire çok sayıda mi çıkardı. Yoksa tek tek mi çıkıyor. Oğlumun küçüklüğünden beri var 
Yukarı Dön
Yeltun Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 151
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yeltun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Saat 4 Dakika önce Saat 11:05
Merhabalar sayın hocam soru sahibinden de özür dileyerek benim de oğlumun ust dudağında kalem ucuyla dokunmuscasina çok kucuk ben var 1 tane.Hocam bu bahsettiğiniz sendrom önce tek bir ben ile başlayıp artıyor mu  yoksa direk kısa zaman içinde çokça mi ortaya çıkıyor. Biraz araştırınca çok kötü bir hastalık olduğunu gördüm endiselendim :( yaşamın ilk 3 10 yılında belirti veriyor vs yazıyordu. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119443
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 8 Saat 35 Dakika önce Saat 19:34
 cok sayida olsa idi; Peutz-Jegherz Sendromu olurdu!

BU NE DEMEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Turkcede mi bilmiyorsunuz????
Yukarı Dön
kaytug Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kaytug Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 7 Saat 47 Dakika önce Saat 20:22
Yok estafurullah istediğinizi sorabilirsiniz özür dilemenize gerek yok. :) Ben de sizin gibi düşündüm önce tek çıkıp sonra çoğalıyor mu diye ama öyle değilmiş.Araştırdım Hocam sendrom ismi söyleyince. Bı anda çokça onlarca olması gerekiyormuş.Dudak içi mukozada parmak ucu yanlarında, burun cevresinde çokça olması gerek. Bizimkiler normal ben. Ben, vücudun heryerinde çıkabilir.Anne baba çok benli olunca çocukta da oluyor. Mesela Benim üst dudagimda da var ben. Oğlumun alt dudağında  çıkmış.

Ayrıca bu sendrom belirtileri şiddetli karın ağrısı ile başlıyormuş. Sindirim sistemi hastalığı olduğu için. 41 yaşında tanı alan bı hasta bile var..Abd de  görülme oranı 20.000/1 - 300.000/1 imiş. Türkiye de görülme oranını bilmiyorum. 

" Yani kısaca korkmayın, bı anda bir tane değil onlarca olması lazim.ben de çok korkmuştum kadir hocam bu sendromu söyleyince!  Araştırdım.İlk defa duymuştum .korkunç bı hastalık Allah kimseye vermesin ' hiç iç açıcı şeyler yazmıyor makalelerde. 

Düzenleyen kaytug - 7 Saat 11 Dakika önce Saat 20:58
Yukarı Dön
Yeltun Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 151
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yeltun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 6 Saat 1 Dakika önce Saat 22:08
Çok detaylı bir yazı olmuş teşekkürler.. Aslında kadir hocam yanlış anladı sanırım yada biz yanlış yonelttik soruyu.evet ben de okudum bütün bunları ama onceden tek tek mi yoksa bir anda çoğul olarak mı ortaya çıkıyor onu merak etmiştim.benimde yüzüm de ben sayısı cok muhtemelen soya çekim gibi.Bazen de çok fazla makale okuyup kurcalamak da kafa karıştırıyor ben böyle bir hastalığı ilk defa duydum.Herkese sağlık sıhhat diliyorum 
Yukarı Dön
kaytug Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kaytug Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 5 Saat 39 Dakika önce Saat 22:30
Rica ederim .
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.