Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sivrisinek ısırması ve sıtma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumSivrisinek ısırması ve sıtma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
didemipek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 203
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı didemipek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Sivrisinek ısırması ve sıtma
    Gönderim Zamanı: 27 May 2015 Saat 08:56
Hocam gece kızımı sivrisinek ısırmış 5-6 yerinden. Bi tanesi gözkapağı bölgesinde ve şu an gözünü açamıyor o derece kızardı ve şişti. Ben sadece jel kullanıyorum buradaki diğer arkadaşlar çocuklarını sinek ısırdığında hastaneye gidip iğne yaptırıyorlar. Sizin sinek ısırıkları hakkında diğer yazılarınızı okuduğumda anofel cinsi sineklerden bahsetmişsiniz. Sıtma mikrobu taşıyan ve güneydoğu illerinde bulunabilen. Biz mardin ilindeyiz. Risk altındamıyız, birşey yapmam gerekirmi sıtma kaptıysa nasıl anlarım?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119716
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 May 2015 Saat 19:30
Dogru; Sivrisineklerin iki cinsi vardir.
1- Culex; Sitma bulastirmaz.
2- Anofel: Sitma bulastirir.. GuneyDogu illerinde olabilir.
Sizin orada, Ataturk zamaninda; "Sitma Savas" muesseseleri, Sitmanin kokunu kazimislardi ama, simdi bu 10 seneden beri oralar ne durumda, hic bilmiyorum.. Eger, bu hukumet, oralarda, "Sitma Savas" muessesesi birakti ise, onlara bir danisin. Yoksa, etrafinizda, Sitmali kimseler varmi? Bir sorusturun. Varsa; RISK VAR DEMEKTIR.

Sitma hastaligini: Tiremelerle gelen cok yuksek ates oldugunda anlarsiniz..
Ic ates ( Core temparature); aniden yukseldiginde, hasta sahis cok sicak havalarda bile usume hissi duyar, usur ve titremeleri olur. Ancak dis isi yukselir ve ic isiya yaklasirsa, bu usume/titreme nobetleri gecer.. Bu mekanizmalari Turk doktorlari bilmezler.. Onlar sadece benimle; "ic isi-dis isi" diye dalga gecmesini bilirler...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Haz 2015 Saat 20:10
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı didemipek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 May 2015 Saat 19:41
Hocam sıtma savaş dispanseri bulunmuyor. Çevremde sıtmalı kimse yok ama 2012 senesinde savur ilçesinde salgın görülmüş 200 kişi hastalanmış. Bizim koruyucu olarak yapabileceğimiz bişeyler varmı?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 May 2015 Saat 20:35
Cevrede Sitmali kimse yoksa, bir sey yaptirmayin.. Neticede, Anofel'de sitma parazitini hasta insanlardan aliyor.
Turkiyede; Sitma ilaci olarak ne kullaniliyor? Bilmiyorum.
Mikrobiyoliji ihtisasim(1078-1980) sirasinda, SITMA PROFILAKSISI:
   1.GUN : 600mg Chloroquin
   6 saat sonra: 300mg Chloroquin verilir ve;
   Takip eden 3 gun; gunde 300mg Chloroquin verilirdi..

Artik bu ilaclara direnc gelismis olabilir.
Fansidar, Mefloquin gibi ilaclar bile artik kullanilmiyor olabilir.
Benim son okudugum; Sulphadoxine-pyrimethamine ilaci idi. Siz genede bir sorun.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 May 2015 Saat 20:47
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı didemipek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 May 2015 Saat 15:55
Hocam kızımla dışarıdayken üşüyorum montumu giyicem dedi, hava çok sıcak olmasına rağmen üşüdüğünü söylüyor. Eve geldik hemen ateşini ölçtüm 40.7. Grip belirtileri de var burun akıntısı ve öksürük daha önce başlamıştı. Şimdi sıtma hakkında konuşunca acaba dedim ama çevrede de hasta yok. Kreşe başladı yeni sayılır hastalıklar arttı. Fikriniz nedir. Doktora gidelim mi?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 May 2015 Saat 19:06
Grib'e benziyor.
Agizda pis koku ve dil ustunde kirli bir pas tabakasi yoksa, antibiyotik gerekmez. eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı didemipek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Haz 2015 Saat 10:01
Hocam tam 1 gece boyunca 40,5 ve 41,2 arası değişen çok yüksek ateşi oldu telaşlansamda rahat uyuyor diye ateş düşürücü vermedim. Ertesi sabah ateşi düştü bir dahada yükselmedi. Şimdi hafif öksürük dışında iyi. Benim sorum bu kafar yüksek ateşin bir gün sürmesi normalmi? Geçen ayda böyle 1 gün süren bir ateş yaşamıştık ertesi güne bişey kalmamıştı. Grip olsa 4-5 gün sürmesi gerekmezmiydi?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Haz 2015 Saat 20:16
Ilac/antibitorik verilmediginde ve bilhassa; ATES DUSURULMEDIGINDE; cogu Gripler, 1 gecelik ates ile duzelirler. Dedeleriniz zamaninda, Gripler boyle tedavi edilirdi. Insanlar; sarilip-sarmalanirlar, atesi iyice cikarip, bir ter attilarmi, hastalik iyilesirdi.. Simdi; verilen ilaclarla insanlar surunuyorlar.. VE HALA da; bu insanlar, ilac pesinde kosarlar.
Dogru; bilhassa; Influenza grubu Gripler, gene 4-5 gun ates yaparlar..
Ortalama; 4 Gripten sadece 1'i Influenza Gribidir.
Bilhassa; SAKIN; Soguk alginligi ilaclarini kullanmayin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.