Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - sivrisinek alerjisi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsivrisinek alerjisi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aylincankir Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 41
Mesajın Direkt Linki Konu: sivrisinek alerjisi
    Gönderim Zamanı: 28 Haz 2011 Saat 01:27
iyi geceler.oğlumu 2 gün üst üste yazlıkta sivrisinek ısırdı.ilk ısrıklar için zehirlidir dedi büyüklerimiz.ertesi gün daha beter oldular.ısırdıkları yer şişti kabardı,su topladı.ayagıda sertleşti.sivrisinek alerjisini duymustum.o yüzden en yakın hastaneye götürdük acile.doktror feristil verdi.iltihap olmazmı dedim.iynesi var dedim korktum öle görüncevar kortizon dedi ama ben 16 aylık bebeğe yapmam dedi. içim rahat olmadı şehire dönüp doktorumuza götürdüm.alerjik dedi.ayak iltihaplanmış dedi.çünkü 1 değil yaklasık 10 ısırık var.iğne yapıcaz.sanırım predno_l idi.vurdular.yarına takip edin dedi eger şişme devam ederse 1 tane daha vuracaz dedi.yanında zinnat,ovadril,allerset verdi.üstüne bastırmayın ve sarkıtmayın dedi.uzatsın ayaklarını.şimdi hangisi doğru bilmiyorum ama doktorumuza güveniyorum.siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
şimdiden tşk ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117281
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Haz 2011 Saat 10:49
Siz kaşınmışsınız... İlk gittiğiniz doktor doğru iş yaptığı halde, ikinci gittiğiniz "çakal"  yüzünden çocuğunuz iğne yedi.. Bir kere "Sivrisinek allerjisi" olmaz.. Gördüğünüz tablo; sivrisineğin iğnesini soktuğunda pıhtılaşmayı önlemek için deri içine salgıladığı "tükrüğe" karşı bir reaksiyondur. En iyi çare," Fenistil jel" dir.. Senin o büyüklerinin bir halt bildikleri yok, bilmedikleri işlere karışmasınlar. Bak onların gazı ile çocuk ne iğnelere ne ilaçlara ( kortizonlara)  maruz kaldı..  
Yukarı Dön
aylincankir Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 41
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Haz 2011 Saat 14:11
peki şişmesi normalmi?ayak çok sertleşti ve bariz şişti baldırdan.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Tem 2011 Saat 10:34
Bilhassa açık havada ısıran sineklerde bu şekilde reaksiyonlar olabiliyor.. Fenistil en iyisidir...
Yukarı Dön
ezob Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 32
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Tem 2011 Saat 13:54
Doktor bey ben de fenistil kullanıyorum ama ikizlerim henüz küçük olduğu için elleyip ağızlarına sürüyorlar ancak onlar uyurken sürebiliyorum. Fenistil günde kaç kere kullanılabilir? Yanlışlıkla ağızlarına değdirirlerse bol su ile yıkıyorum, gözümden kaçarsa yıkayamazsam bir zararı olur mu?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Tem 2011 Saat 10:36
Ağıza sürmeleri ile bir zarar olmaz. Zaten bu kremi, "yoğurt" gibi sürmüyoruz, onun bulaşığından ne göze, ne ağıza bir zarar olmaz ..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.