Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İç Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - sımdıde reflu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsımdıde reflu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sofialoren Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 430
Mesajın Direkt Linki Konu: sımdıde reflu
    Gönderim Zamanı: 03 Haz 2009 Saat 00:34
hocam tekrar merhaba;sızın kadar dertlı hastam yok demıstınız ya sayenızde kı cok mınnettarım dertlerımız azalmaya basladı.hocam cocuk dogdu dogalı sureklı kusuyr.ılk 6 ay anne sutu ıle besledım her emmeden sonra mutlaka kusardı ancak o zamanlar gazıda vardı baska turlu susturamadıgım ıcın sureklı emzırırdım cocuk handıkapa gırıp hem gaz sıkıntısı hem fazla emmenın sancısısıyla kusardı.yanı fazla gelıyor ondan kusuyor derdım.ama halen kusması sadece benı degıl onu sevmek kucaklamak hoplatıp zıplatmak ısteyen dede teyze anneanne ve babaannelerımızıde kızdırıyor.kusmasın dıye mamasını yedırırken tam oturur degılde hafıf dık pozızyonda tutuyorum ama nafıle.cocuk ıyı guzel karnı ac agzını kasıga uzata uzata yıyor(ozellıkle bu sıralar sızın tavsıyelerınızle ıstahı yemek duzenı pek guzel oturdu) ama daha onlugunu cıkarmadan hooop aynen gerı boca edıyor.yada yemek aralarında o saydıgım akrabaların uzerıne kusu verıyor.gecen yıl calısırken ılk kez bızım patronda duydugum bı hastalık var REFLÜ.bugune kadar hep gazı ıle kendı yaramazlıgı ıle ıstahsızlıgı ıle boyu ıle kılosu ıle vs vs ugrastıgımız ıcın bu kusma ısı bebektır bugun gecer yarın gecer dıye eteledık.ama acaba cocugun butun bu rahatsızlıklarının kılo alımının yavas boy uzamasının yavas huysuzlugunun altını degıstır aglar karnını doyur kusar aglar emzırırsın ogurur aglar butun bunların baslıca sebebı mıdesındekı bu rahatsızlık olabılırmı?atladıgım ama en onemlı sey bumu?yanı zaten mızmız tek basıma bı elım onda bı elım ocakta zor hazırlıyorum mamasını cocuk hem emegımı hem o mamadakı sutu zıyan edıyor kendısınede yazık oluyor korkuyor sınırlenıyor kusunca.ne yapmalıyım bılemıyorum?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120399
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2009 Saat 09:45
Reflü'de mide asitinin, sızma şeklinde yemek borusuna kaçması vardır.Tarif ettiğiniz kusmalar genetik olup, mutlaka akrabalardan birinde çocukken vardı.Kilo alması iyi ise fazla karışmıyoruz, öğün sayısı ve miktarını biraz daha azaltın.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2009 Saat 12:32

hocam cocugu gece boyunca sadece emzırıyorum sabah 1 yumurta yıyor saat 11 12 gıbı 100 ml sutle 5 tane bıskuvı verıyorum.sonra uyuyor uyanınca 125 ml yogurt yıyor.aksam uykusuna yatmadan once yanı saat 5 te bı kepcecık corba ıcırıyorum ıcınde puturlu bıseyde yıyemedıgı ıcın bısı koymuyorum bır kez ekmek denedım kusmadı ama yıyemedıgı ıcın.sonrada saat 9 da yıne 150 ml en fazla 200 ml lık ınek sutu ıle hazırlanmıs muhallebı verıyorum.cocuga baska hıcbısı vermıyorum aralarda.emzık emmedıgı ıcın uykuya dalması ıcın emzırıyorum.sızce bunlar fazlamı?kılo alımı dedıgım gıbı ayda 300 gram alıyor sabıt.bazen onuda almadıgı olabılıyor.100 gr ada dustugunu bılırım.ama yınede 5. ayından oncesınde cok ıyı kılo aldıgı ıcın yanı fazla fazla (3400 kg dogdu 5. ayına kadar ayda 1200 kg alıyordu) kılo aldı depoladı sonra hıc kılo almamaya yada 300 gr almaya basladı.suanda kılosunun normal olması oncekı aldıgı kılolardan kaynaklanıyor.bırde hocam genetıkse bıle bu kusma meselesı cocugun fızyolojısde alıskanlık halıne gelmıs olmasın.yanı mıde her yemek sonrası cıkarmaya alıskanlık gostermıs olabılırmı?sabah ılk kez oturur vazıyette mama yedırdım.yıne cıkardı.az once emzırdım uyurken memeyı ogurerek bıraktı dondu arkasını yattı.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120399
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2009 Saat 19:20
Eğer çocuk kustuğunda, suratınızın şekli ve rengi değişiyorsa ve saçlarınız "bonus" saçı oluyorsa, kasten yapabilir. En iyisi kilo takibi ile gitmek, devamlı bir kilo kaybı olursa, dikkat etmek gerekir. Anladığım kadarı ile vakti-zamanında biraz zorlamışsınız, şimdi intikam alıyor. Sakin olun, beslerken, kaşının- gözünün işeretlerine dikkat edin ve kritik noktada beslemeyi durdurun... Az ve sık yedirmeyi deneyin.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2009 Saat 23:19
hocam ılahı saat 23.20 cocuk uyuyor bana kahkaha attırdınız.sankı benı o halde gormussunuz gıbı tarıf etmıssınız.sıze hayranım cok sagolun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.