|
Sık idrar |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Adeniz ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07 Oca 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 467 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Eki 2022 Saat 06:31 |
Hocam merhaba. Size kendim ile ilgili bir konuda danışmak istedim. 36 yaşında bayanım. 10 gündür eskisinden daha çok idrara çıkıyorum. Bir ara düzeliyor gibi oldu. Özelllikle tuvaletimi tutmak zorunda kaldığım zamanların ardından daha da artıyor sıklığı. Bugün de öyle oldu. Bir kaç saat gidemeyince aşırı derecede arttı çıkıyorum yine var gibi tekrar yapıyorum. En sonunda akşam acile gittim ve tahlil verdim. Nitrit negatif. Diğer değerlerimde normal. Nedir hocam bu halim. Sadece akşam 10 defa gitmişimdir. Yaparken yanma yok. Sadece 1-2 dk geçmeden yine tuvaletim geliyor. Acildeki doktor ürolojiye gelmelisiniz dedi kum döküyor olabilirsiniz şeker hastalığı olabilir, genital bölgede enfeksiyon olabilir dedi. Ağrım vb. yok sadece sürekli tuvaletimi yapmadan yanma gibi bir rahatsızlık var.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118326 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Diyet yapıyorsanız, zayıflamaya bağlı fazala sıvıyı atıyorsunuz demektir.
Şeker hastası olsanız, "İdrar Tahlilinde" şeker çıkardı!
|
|
![]() |
|
Adeniz ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07 Oca 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 467 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam diyet yapmıyorum. Ama öğretmenim çok afedersiniz fırsatım olmuyor okulda çocuklardan lavaboya gitmeye, çok tutuyorum tuvaletimi. Sadece Maya Hücre Pozitif çıkmış.
Düzenleyen Adeniz - 09 Eki 2022 Saat 20:12 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118326 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
İdrar tahlilinde bir şey yok. Zaten istenmesi bile gereksizdi.
Maya hücreleri, sık Antibiyotik kullananlarda çıkar. Vara-yoğa Antibiyotik kullanmayın. Ateş +Ağızda pis koku + Dili kaplayan pas tabakası olursa, Antibiyotik kullanın. Bu şekilde idrar tutmalarında; mesane aşırı genişlemeye bağlı olarak esnekliğini kaybetmiş ve tam boşalma olmuyordur. Sık idrara giderek, bunu düzeltebilirsiniz. |
|
![]() |
|
Hocam sayenizde neredeyse hiç antibiyotik kullanmıyorum çünkü 8 yıldır sizi okuyorum. Bana direkt antibiyotik monurol şase verdiler. Sık idrara çıktığım için ben kabul etmeyip sayenizde bilinçlendiğim için tahlil istedim ve nitrit değerime baktım. İyi ki varsınız. Çok kıymetlisiniz.
|
|
![]() |
|
Hocam merhaba yaklaşık 20 gündür daha fazla idrara gitme durumum devam ediyor. İlk 10 günden sonra idrar tahlili yaptırdım. Size göndermiştim nitrit negatif sorun yoktu değerlerde. Hocam idrar yaparken ya da normalde ağrı yok, yanma yok. Geçen hafta 3-4 gün düzelir gibi oldu tekrar başladı. İdrarımı tutmadan dolayı esnekliğini kaybetmiş olsa bu kadar zamanda toparlanmaz mı hocam ne yapmalıyım? Normalde 5 saatte örneğin 1 defa ya da hiç gitmezken şimdi 3-4 defa gidiyorum.
Düzenleyen Adeniz - 18 Eki 2022 Saat 22:46 |
|
![]() |
|
Hocam merhaba yaklaşık 20 gündür daha fazla idrara gitme durumum devam ediyor. İlk 10 günden sonra idrar tahlili yaptırdım. Size göndermiştim nitrit negatif sorun yoktu değerlerde. Hocam idrar yaparken ya da normalde ağrı yok, yanma yok. Geçen hafta 3-4 gün düzelir gibi oldu tekrar başladı. İdrarımı tutmadan dolayı esnekliğini kaybetmiş olsa bu kadar zamanda toparlanmaz mı hocam ne yapmalıyım? Normalde 5 saatte örneğin 1 defa ya da hiç gitmezken şimdi 3-4 defa gidiyorum.
|
|
![]() |
|
gokben ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16 Kas 2021 Durum: Aktif Değil Puanlar: 156 |
bende de durum aynı tek fark ağrıda var antibiyotik verdi doktor ama geçmedi hassasiyet var karın bölgemde ve sık idrar🤦🏼♀
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|