Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - şiddetli kuru öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumşiddetli kuru öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
arwen_1987 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 6
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı arwen_1987 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: şiddetli kuru öksürük
    Gönderim Zamanı: 11 Mar 2014 Saat 11:40
Merhaba hocam
sayenizde bu kış gribi ilaçsız bi şekilde atlattık.
son bi buçuk aydır 7 yaşındaki oğlum dört kere grip geçirdi
fakat dün şiddetli kuru öksürük ile hastaneye gitmek zorunda kaldık 
tüm gün boyunca bi dakika bile ara vermeden kuru kuru öksürdü hastanede 3 kez 20 dakika arayla
ventolinli buhar verildi kortizonlu iğne yapıldı ancak hiç bi işe yaramayınca akciğer filmi çekildi ve tahmin
edeceğiniz gibi bronşit teşhisi konuldu ben ateşi 
olmayan çocuk nasıl bronşit olur deyince doktoru zaten zatüre demedimki bronşit olmuş dedim die karşı çıktı
macrol ventolin ve zatiden şurup yazdı hocam biz bunları dün ve bugün kullandık ama öksürük aynı devam ediyo
ne yapacağımı şaşırdım bu bronşit teşhisi de bana saçma geldi ki dün ben çocuk hastanesindeki bi doktorada 
dinlettim ciğerlerini şimdilik iyi ama ventolinin etkisi olabilir aynı ilaçlara devam et dedi ve öksürüğü
içinde leverpront şurup verdi ama onu kullanmadım hocam şimdi ne yapıyım hala şiddetli kuru öksürük devam 
ediyo ve neden olduğunu anlamış değilim iki gündür okula da gönderemiyorm ne yapmamı önerirsiniz?
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı arwen_1987 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mar 2014 Saat 13:22
hocam az önce eski maillere bakarken şöyle bi yazınıza denk geldim "Hayatlarinin bir devresinde; barsak kurdu gecirenlerde, Astim veya Bronsit olmaz." hocam kafam çok karıştı oğlumdan kaç gecedir yastığı ıslatacak şekilde salya akıyor bağırsak kurdu olabilirmi bide kurtlar kan yoluyla ciğerlere gidiyosa öksürük yaparmı bilgi verirmisiniz ?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118460
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mar 2014 Saat 02:01
Her iki doktorun da verdigi; HICBIR ilaci kullanmayin, basiniz derde girecek... Sadece, benim GRIP icin anlattiklarimi uygulayin.
O oksuruk; 2-3 hafta surebilir.
Butun kurtlarda, "Akciger" donemi olmuyor... Sadece; Ascaris denilen turde oluyor.
Bu devredeki agiz suyu, Grip nedeni ile olan burun tikanikligina baglidir..
Siz hic, bu; Sahtekar doktorlarin, Grip teshis ettiklerini duydunuz veya gordunuzmu???
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı arwen_1987 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mar 2014 Saat 08:48
Hocam  dün öğleden sonra kuru öksürük kesildi ara ara öksürdü bugünde balgamlı bi hal aldı.dün öksürdükçe ılık su limon bal ve burnuna fizyolojik serumla bayağı rahatladı.hocam bronşitte ateş olmaz demişsiniz oğlumun ateşi yok o halde bronşit olmuş olma ihtimali var ama antibiyotikte kullanılmaz öyle demişsiniz o halde antibiyotiği vermeyi kesiyim.bide hocam çok merak ediyorum oğlum eğer bronşit olmuş ise verilen buharın az da olsa öksürüğü rahatlatması gerekmezmiydi ve bronşitte ciğerler dinlendiğinde hırıltı duyulurmu ayrıca akciğer filminde bronşit belli olurmu?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118460
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mar 2014 Saat 18:53
Alakasi yok... Turkiye deki doktorlar artik her oksuren cocuga; Bronsit diyorlar...
Astim-Bronsit gibi hastaliklarin; Rontgen bulgusu YOKTUR. Daha dogru-durust, bir Rontgen filmini bile degerlendirmekten acizdirler...
Siz sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin. Astim-Bronsit gibi hastaliklarda, bronslar daralmis olduklarindan, rahat nefes alinir, nefes alirken hirilti yoktur, nefes verme sikintilidir, "Wheezing" tabir edilen, islik calar gibi bir ses vardir, nefes verme suresi, daha uzundur,
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.