Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - seyrek dışkı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumseyrek dışkı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
DURU77 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 09 Eyl 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 20
Mesajın Direkt Linki Konu: seyrek dışkı
    Gönderim Zamanı: 09 Eyl 2008 Saat 11:33
Merhaba
3 aylık kızım bazen 2 günde bir bazen ise 5 günde bir kakasını yapıyor.kabız değil anne sütü aldığından kıvamlı kakası.çok gazlı bir bebek.Sürekli sıkınma halinde.bir kez kakasını yapması için fitil verdim sağlık ocağı doktoru fitili önermediğini 5 günde bir de olsa kendi yapması gerektiğini söyledi.Doğru mu yapıyorum?Yapabileceğim başka brşey var mı?
teşekkür ederim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119777
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eyl 2008 Saat 12:19

Sadece anne sütü alan bebekler 4-5 günde bir, cıvık kaka yapabilirler.

Gazını iyi çıkarmasını bilmiyorsanız; çok hıçkırık tutar, alttan çok pırtlar ve bazen karnından gurultular gelir.
Gezmeye götürüyor gibi kucağınıza alın ve sırtına (akciğerler hizasına değil) Bezinin hemen üst kısmına alkış yaptığınız şiddette vurun. Etkili iseniz, başını yan çevirip, göğüsünüze yaslar, dalga geçiyorsanız, kafa dikleşir, geriye atar ve arkadan yaygara gelir.
Bunu 4. aydan sonra dönmeye başlayana kadar yapmanız şarttır. İlaçlarla olmaz.
Fitil işine gelince çocuk rahatsa 5 gün bile bekliyebilirsiniz. Ikınıp-ıkınıp yapamadığı zaman fitil kullanın.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.