Merhaba arkadaşlar,
11 ocak 2008 tarihli referans gazetesini okurken, Tevfik Dalgıç'ın köşesinde aşağıda linkini verdiğim yazısını okudum. Konu üzerine yazara aşağıdaki mailı attım. Bu maılı gazetenin -yorumlar-köşesinede göndereceğim.Yayınlarlarmı bilemem ama en azından çaba göstermiş olmak istedim. AOA biz anneler için en uzun süreli-en uzun soluklu programımız oldu. Bir nevi meşale niteliğinde. İnşallah çok çok güzel bir kanala tranfer olur. İnşallah ilgili kişiler, bu programı örnek alıp benzerlerini hazırlayabilirler...Saygılarımla...
Sayın Dalgıç,
'Televizyon Programcıları için bir öneri' başlıklı yazınıza sonuna kadar katılıyorum. Önereniz ise bence harika. Bu mailı bir konuya dikkat çekmek için yazıyorum. Ülkemizde de bu konuda çalışan, çabalayan o kadar çok insan varki...Henüz anlamadığım-reyting-kaygısı yüzünden anne-babaları bilgilendirici programlar teker teker yok oluyor ekranlardan. Reytingi az diye kaldırdıkları program saatlerine,çizgi film kuşakları yerleştiriyorlar. Digitürk elmax kanalında başlayan 'Anne Olunca Anladım' programıda bu kayıplarımızdan biri. Elmax'tan TV8 'e transfer olan program reyting sebebiyle yayından kaldırıldı!
internet kullanma alışkanlığı olmayan, kitap alıp okuyamayan annelere tek ulaşım kanalı olan TV'de yerini çizgi filmlere bıraktı. ülkemizin çocukları, yarının büyükleri, yani bayrağı teslim edeceğimiz yeni kuşak. El yordamı ile edindiğimiz bilgilerle, doğru-yanlış çocuklarımızı yetiştirmeye çalışırken, böylesine biz ebeveynlere PUSULA niteliği taşıyan programları, TOPLUM BİLİNCİ içinde reyting kaygısı gütmeden ekrana bu tarz programlar hazırlayacak bir kanal yok mu acaba?
Gelişmişlik; kanal sayısının artması kadar, kanallarda program kalitesininde artması değil mi?
3 senedir anneyim ve bu tarz programları özellikle kanallarda arıyorum. Geçen senelerde, Kanaltürk'te-KADINLAR KULUBÜ - adlı programda haftanın belli bir günü çocuk doktoru, çocuk psikiyatırı çağırırlardı. Bu program yok oldu. Elmax'ta annenin günlüğü,anne olmak adlı programlar vardı. Şimdi nerelerde bulamıyorum. Onca kanal arasında toplam 2 kanalda anne-baba eğitici programlara rastlamıştım.TV8 ile kanal sayısı 3'e çıkmıştı.Şimdi onlarda gitti. Bizler ders veren herşeyden çabuk sıkılıyoruz. Bu sebeple ,dizi fikri harika. Acaba diyorum, tüm kanallar arasında bir yarışma yapılsa. En iyi anne-baba bilgilendirme içerikli programı kim yaparsa; reyting pastasından en büyük dilimi size vereceğiz deseler....nasıl güzel fikirler , nasıl bomba gibi diziler, programlar çıkar ortaya değil mi?
Bu konuları, sizin gibi köşe yazarlarımız, yazılarında sıklıkla değindiği sürece, elbet birilerinin dikkatini çekecek diye düşünüyorum.
Saygılarımla,
Bir anne:)