|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
peperutka ![]() Elmas Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Tem 2010 Konum: mutlu Durum: Aktif Değil Puanlar: 5690 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peperutka
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Ara 2014 Saat 15:58 |
Hocam merhaba
Sorup sormamakta tereddüt edip sorma kararı aldım ![]() Bebeklerimize serum fizyolojiği evde tuzlu su ile yapabilirmiyiz ya da nasıl elde ederiz ? Zararlı olurmu ya da faydasız.... Düzenleyen peperutka - 18 Ara 2014 Saat 21:03 |
|
![]() |
|
Salih Mert ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 Eki 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 49 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Salih Mert
![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam 12 li serum fizyolojik eczaneler 20 tl.
orta ver dar gelirli aileler için sıkıntı. internetten alınırsa çok ucuz a da var. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118465 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Cok anlattim....
Prensip: %0.9 konsantrasyonda tuzlu su yapmaktir. Bunun icin: 1 litre (1000ml) suya; 9 gram tuz ilave etmektir. Bu miktar cok olacagi icin; 250ml suya, 2.25gram tuz ilave edin. Eriskinler icin, ve Sinuzit ve Orta kUlak agrilarindan sonraki donemler icin, tuz konsantrasyonunu arttirabilirsiniz. %1.5 olabilir. ( 250ml'ye, 3.7gram) Evde hassas teraziniz yoksa, yakinizdaki eczanede tarttirin. |
|
![]() |
|
egtuna ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şub 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 250 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam ben de evde sterimar bittiğinde alana kadar oğluma evde yapıyorum 1 su bardağına
1 çay kaşığı kaya tuzu, çay kaşığının ucu kadar karbonat koyup sıcak suda eritip ılınınca şırınga ile burnuna sıkıyorum çok az. Eğer tuz fazla gelirse bir zararı olur mu? çünkü benim yaptığım hazır aldıklarımızdan tuzlu oluyor.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118465 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bebeklerde olmaz, ama buyuklerde ve 4 yasindan buyuklerde kullanilabilir. "Kaya tuzu" ne alaka!! Yok bari Himalaya veya Kizildeniz tuzu kullansa idiniz...
Tuz, tuzdur..O sizin :kaya tuzu" dedikleriniz de, Himalaya tuz denilen de; milyonlarca sene evvel deniz diplerinde olusmus tuzlardir. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|