Semptomsuz ateş |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
necla_211
Üye Kayıt Tarihi: 12 Oca 2020 Konum: Turkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 60 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı necla_211
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 6 Saat 57 Dakika önce Saat 18:24 |
Merhaba hocam oğlum 14 aylık çarşamba akşam ateşi çıktı arada sanki azalıp artıyordu ama sabaha kadar devam etti ateşe çok müdahale etmek istemedim ama biraz rahatlasın diye perşembe öğle vakti saat 1gibi calpol verdim yarım ölçek bikac saat düştü daha sonra yine idare ettik yatmadan saat 10 da verdim yine yarım ölçek ateşi yine düşmedi gece saat 3te yine verdim 3ml yine ateşi düşmedi ateş 39 39.5 civarindaydi genelde ateş dışında bir semptom yoktu görünürde bu sabah hastaneye gittik doktor baktı boğazı kötü dedi ateşi çok yüksek diye serum taktırdı icinde dekort desefin parol vardı. kan tahlili yaptı ve sonuca göre pedifen, peditus, augmentin(400mg+57mg/5ml), enfluvir(12mg/ml) verdi. Hocam sizin maillerinizden okuduğuma göre bakteriyel değil viral enfeksiyon geçiriyor. Verilen ilaçlar uygun değil anladığım kadarıyla ne yapalım hocam.Kan tahlili sonuçları Düzenleyen necla_211 - 6 Saat 48 Dakika önce Saat 18:33 |
|
Necla
|
|
Dr.KadirTugcu
Uzman Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118427 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
Monosit degeri YUKSEK!! Ama bu ozelligi Turk doktorlari bilmezler.
Cocuk; Enfeksiyoz Mononukleoz denilen virutik bir enfeksiyon geciriyor. SAKIN verilen ilaclarin hicbirini kullanmayin. Zaten; Hem Augmentin , hem Enfluvir vermesi ne kadar sarlatan bir doktor oldugunun da isareti! Acaba hayatinda duymus mu: Enfeksiyoz Mononukleoz diye bir hastalik? 5-7 gun ates yapabilir, merak etmeyin, ates dusurmeyin, kendiliginden iyilesir. nadiren bu vak'alarda, hayal gormeler, denge bozukluklari, anlamsiz davranislar (gulmeler veya korkmalar) olabiliyor. Ilk sayfadaki Yazarlar kismindaki listeden; "Alice in Wanderland Sendromu" yazimi okuyun. Bu durumda da bir sey yapilmaz, kendiliginden duzelir.
|
|
necla_211
Üye Kayıt Tarihi: 12 Oca 2020 Konum: Turkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 60 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı necla_211
|
Hocam zaten doktor crp olan tahlili istedi sadece diğerini ben zorla yaptırdım.Yazınızı okudum dediğiniz gibi çocuk dengede durmakta zorlanıyor hep düşüyor,uykudan uyanınca tuaf tuaf bakıyor beni tanımıyor yabancı biriymişim gibi ağlıyor. Hocam ateşin bukadar yüksek olmasi bir zarar verir mi? Sanki ağrısı var gibi sürekli başını tutuyor. Uykuya dalamıyor. Rahatlatmak için yapılacak bisey var mı? Baş ağrısı geçsin diye calpol verebilir miyim?
|
|
Necla
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|