Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
burcu
Elmas Üye
Çınar'ın annesi, Forumun neşesi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8349
|
Konu: sebze Gönderim Zamanı: 15 Mar 2008 Saat 16:44 |
ya kızlar oğlum sebzeye hiç hayır demezdi. birden bire yemez oldu sanki. yaptığım püreleri hep atıyorum. anaa bak bazen ben bizim yemeklerden veriyorum ona az tuzlu yaptıklarımdan. acaba ondan mı ona özel yaptığımda yemiyor. laf aramızda tadı da berbat oluyor onların tuzsuz falan..
kesin sonuç veren sebze tarifleriniz var mı? püre, çorba yada yemek de olur. 10,5 aylık bir bebeğe uygun gillerden olsun ama...
|
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
|
Ziyaretçi
Misafir
|
Gönderim Zamanı: 15 Mar 2008 Saat 19:13 |
ben 10 aylıktı başlamıştım normal yemek vermeye..az salçalı ve az tuzlu yapıyodum yemekleri..bebekler bıkıyo artık püreden haklı olarak..ben sebze çorbasını sık vermiyorum şimdi bizim yemeklerimizden veriyodum çoğunlukla..benimki patatesli köfteye bayılır mesela,haftada iki kez yaparım bi köfteyle birde somonla yaparım..kapaklı sahanlarda içine her sebzeden atarım..mesela gecen gün somon yaptım içine;patates,domates,yeşil biber,kereviz,ve havuç koydum.birde dereoto maydonoz ve kerevizin iç yaraklarından birkaç dal aldım maydonoz sapıyla bağladım koydum içine hem balığın kokusunu alır hemde vitamini suyuna gecer diye..bazen yeşil yaprakları yemeyebiliyo ondan öyle yapıyom..köfteyide bu şekilde yapıyom ben 10 aylıktı çatalla eziyodum yemeğini alışsın diye..
|
|
botag
Katılımcı Üye
Puanlar: 691
|
Gönderim Zamanı: 16 Mar 2008 Saat 18:52 |
Ben de Emine gibi 10 aylık bizim yemeklerden vermeye başladım.İçinde az tuz ve az salça olunca kızım çok güzel yiyor.Brokoli ve havucu haşlayıp salatasını yapıyorum.Zeytinyağı,limon az sarımsak ve tuz koyuyorum.Tavuğu fırında patates biber soğan havuçla pişirip ezerek yediriyorum.
|
|
burcu
Elmas Üye
|
Gönderim Zamanı: 22 Mar 2008 Saat 23:37 |
teşekkür ederim kızlar.. ama keyfine göre öğlen yemeğini yememeye devam ediyor umarım geçici bir olaydır..
|
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
|
fatmabek
Altın Üye
emir&yusufun annesi
Puanlar: 2809
|
Gönderim Zamanı: 23 Mar 2008 Saat 00:04 |
1 kabak ve havucu rendeleyip teflon tavada olduruyorsun az tuz ve zeytiyağı yoğurtla beraber karıstırıyorsun boyle yapınca yedi
benimki de sebzeden nefret ediyor bende senin gibi değişik yollar aramaya başladım
|
"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
|
|
burcu
Elmas Üye
|
Gönderim Zamanı: 24 Mar 2008 Saat 19:58 |
fatma sağol canım.. bir de bunu deneyeceğim. ya hayır öyle güzel yerdi ki o sebze pürelerini.. herkes şaşardı valla. niye birden böyle oldu bilmem.. umarım geçici bir ssüreçtir
|
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
|
elcinim
Altın Üye
Puanlar: 2976
|
Gönderim Zamanı: 24 Mar 2008 Saat 23:30 |
burcu cum benımkıde sebze corbasına puresıne bayılıyo ınsallah vazgecmez senınkıde belkı bı ara vermısdır yada bı derdı vardır diş falan cıkarıcaktır arada yıne dene sen bence
Düzenleyen elcinim - 24 Mar 2008 Saat 23:59
|
|