Merhaba,
Ayaş'lı olanlar yada Ayaş'ta bulunanlar belki bilirler.Ayaş'ta bazlama, sarmısak, güveyi çiçeği, domates, tuz, bier vb. ile yapılan nefis bir aperatiftir. Malum Ayaş'ta herkesin bahçesinde yada bağında dut ağacı vardır; işte bu aperatif yemek dut dibinde genelde yazın yapıldığı için adıda dutdibi siyer. Yani dutdibi Ayaş'la özdeşleşmiş bir kelime.
tarif :
bazlama 1 adet
domates 2 küçük adet
biber 1 adet
sarmısak 3 diş
kırmızı biber toz 1 tatlı kaşığı
tuz
karabiber
tarifi: bazlama tost makinasında ısıtılır. sarımsaktan biri yarıya bölünür ve bazlama üzerine tuz karabiber toz biber konularak yedirilir sürülerek. sonra domatesler soyulup küçükçe doğramır biberler de doğranır küçükçe. sarımsaklar da doğranır üzerine dizilir ve afiyetle yenir. süper bişi ama hafta sonları yiyiniz çünkü koku yapar.
Afiyet olsun
Düzenleyen duygu07 - 11 May 2009 Saat 16:47