Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sanki nefesi kesildi (grip)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumSanki nefesi kesildi (grip)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
idilim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 97
Mesajın Direkt Linki Konu: Sanki nefesi kesildi (grip)
    Gönderim Zamanı: 23 Mar 2009 Saat 12:03

İyi günler Kadir Bey,

Sizi tanıdıktan sonra hastalıklar daha az karşımıza çıkıyor ve önerilerinizle kolaylıkla atlatıyoruz. Yol göstericiliğiniz için binlerce defa teşekkür ederiz.

C.tesi günü biraz rüzgarda kaldık ve peşinden hastalık gelince çocuğu üşüttüğümüz fikrine bizde inandık (hastalık mikroplarla olur dediğinizi duyar gibi oldum ) Bunun yanısıra kayınvalidem bize haftasonu gezme yasağı koydu :) Gerçekten tüm hastalıklar pazar günü veya akşamı oluyor, ihale bize kalıyor... Kayınvalidemde çocuğu hasta edip bana getiriyorsunuz dediğinde artık söyleyecek bişey bulamıyoruz.

Dün gece biraz daha farklı bir durum olunca biraz korktum ve sizinle paylaşmak istedim;

Burnu akmaya başlamıştı, ateşi yoktu ama rahatlasın düşüncesiyle sütüne carpol kattım, serum fizyolojik yapıp, cold-mix sürüp yatırdım... biraz zor nefes alıyordu, uyudu... gece 01:00 da uyandı nefes alamıyor, derin derin çekmeye çalışıyor hııııggg der gibi bir ses çıkarıyor (yazarak anlatmak çok zor) ama sanki nefes yetmiyor. Bu durum iki-üç saat ara ile bir kaç defa tekrar etti. Çok korktuk. Sabah uyandığında burnu yine dolu, öksürüyor ama keyfi yerindeydi, nefesi de düzelmişgibiydi bu nedenle doktore gitmedik ama nefes konusu kafama takıldı.

Şuanda kızım 14 aylık, 3,5 aylıkken bronşiyolit geçirdiğinde de nefesi benzer bir hal almıştı. Şimdi sizin önerilerinize devam ediyorum (bal-limon-coldmix) ama nefes konusunu ihmal etmiş olurum diye korkuyorum, siz ne düşünürsünüz?

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Yukarı Dön
idilim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 97
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mar 2009 Saat 09:39

Kadir Bey, dün gece kızımın nefesi o şekilde kesilmedi ama sürekli inliyor, bir hırıltı var, öksürüğü arttı, yankı yapar gibi öksürüyor.

Sürekli ya ilerlerse diye korkuyoruz. Öksürük ve nefes alış verişini bizim tahlil edebileceğimiz bir ipucu var mı?

Şimdilik yapabildiklerim;

-Burnuna uykudan önce serum fiz sıkıyorum ama o kadar çok ağlıyorki sanırım tekrar doluyor burnu.

-Yakasına cold-mix sürüyorum.

-Gece ve sabaha karşı süt veriyorum ve sütüne de 1 çay kaşığı bal, yarım çay kaşığı zencefil tozu ile 1 tatlı kaşığı calpol katıyorum. Calpol ateşi olsada olmasada veriyorum, iyileşene kadar günde iki defa vermemin sakıncası olur mu? Uyumasını sağlıyor düşüncesi ile ona çok bağlandım  Big smile

Limonu kabul etmiyor onu veremiyorum
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118684
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mar 2009 Saat 11:14
Merak etmeyin, basit bir "Grip" atlatıyorsunuz.  Ezberden Calpol pek sağlıklı değil, ateşi, huzursuzluğu olursa verin. Hastalıklar "gezmekle "olmuyor, insan teması ile oluyor. Kalabalık yerlere sokmayın. Serum fizy. devam edin.. Coldmix yakasına veya yastığa 2 damla damlatın..Limonlu bal yerine 1-2 dilim portakalda aynı işi görür.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 24 Mar 2009 Saat 11:14
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.