Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Uyku
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - sallayarak uyutma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsallayarak uyutma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zeynepx Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 67
Mesajın Direkt Linki Konu: sallayarak uyutma
    Gönderim Zamanı: 02 Haz 2009 Saat 00:19

Doktor bey merhaba

Tam 1 yaşında olan kızımın uykularını sormak istiyorum. Bir iki hafta önce eşimin memleketine gitmiştik. Fazla yabancı seçmesinden ve huysuzluk yapmasından dolayı uyku sorunumuz ortaya çıktı. Ben şimdiye kadar hiç sallamadan uyuturdum. Yatağına bırakırdım kendi oyunla uyurdu. Fakat orada durmadığından dolayı arada ayağımda sallayarak uyuttuğum oldu. Şimdi sallamazsam uykuya çok zor dalıyor. Yatırıyorum kalkıyor, oturuyor bağıra bağıra ağlıyor. Bugün de iki kere yatağından attı kendini.  Yapı olarak çok yüz vermem aslında ağlasa da çok takmam. Ama yataktan atınca kendini açıkçası korktum. Sizce sallamalı mıyım? Yoksa ağlaya ağlaya öğrenecek mi tekrar?

Birde doktor bey kulaklarını küpe için deldirmeli miyiz?

cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118120
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Haz 2009 Saat 11:31
Ayakta sallamanızın bir zararı yoktur. Küpe için çok erken.
Yukarı Dön
zeynepx Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2009 Saat 23:55

Doktor bey ikinci bir sorumda kızım grip. İki hafta önce de aynısı olmuştu. Ama sanırım hafif atlatıyor. Dün burun akıntısı şeffaftı, bugün sarıya dönmüş, kolay atlatacak sanırım. Geçen hastalığını hiç ilaç kullanmadan atlattık. Bu hastalığında da ateş yok, burun akıntısı (burun tıkanık), kuru öksürük var. Öksürük  te sanırım birkaç güne dolu dolu olacak. Eşim biraz hastalık konusunda hassastır öksürük şurubu vermeye kalktı verdirmedim. Cold mix, vicks, limonlu bal dışında yapmam gereken başka bişey varmı? Bir de nasıl koruyacağız çocuklarımızı gripten. Ben terine falan çok aldırış etmiyorum hatayı orda mı yapıyorum? Bu yüzden hatta tepki bile topluyorum. Terine çok bakmıyorum, ince giydiriyorum diye.

Dişleri henüz çıkmadı ama çok rahatsız bişekilde sürekli kaşıyor. Diş çıkarma döneminde bağışıklık düşük olduğundan mı hastalığa kolay yakalanıyor olabilir?

Sizlere çok ama çok teşekkür ediyorum. Allah sizden razı olsun.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haz 2009 Saat 10:27
Yaptıklarınız yeterli, birde burnu tıkandığında Serum fiz damlalarından damlatın... Ter veya ince giydirmek hastalık yapmaz, mikroplar hastalık yapar. Dişler çıkarken hiçbir şey yapmazlar, hepsi kocakarı uydurmasıdır. Dişlerin çıkma zamanı genetiktir, kimisi erken, kimisi geç çıkarır. 1 yaşından sonra anneden bebeğe geçen antikorlar kaybolduğundan, artık biraz daha fazla hastalanacak...Diş çıkarmakla hasta olmak arasındada bir bağ yoktur.
Yukarı Dön
zeynepx Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haz 2009 Saat 19:36

Doktor Bey ben hasta da olsa her gün yıkıyorum kızımı. Çünkü insan duştan sonra rahatlıyormuş gibime geliyor. Doğru mu yoksa yanlış mı yapıyorum?

Saygılar...

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haz 2009 Saat 10:39
Doğru yapıyorsunuz. Medeni ülkelerde insanlar her sabah duşlarını alır, öyle sokağa çıkarlar. O yüzden de "teke" gibi kokmazlar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.