Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Bebek Bakımı
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - saçlarInI 0'a tutsamI?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonusaçlarInI 0'a tutsamI?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bıdık Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 588
Mesajın Direkt Linki Konu: saçlarInI 0'a tutsamI?
    Gönderim Zamanı: 13 Şub 2008 Saat 21:40

hanımlar bebeklerin saçlarını kazıyınca daha gür ve canlı çıkar diyorlar,bu doğru mu?benim kızım var ve saçlarını kazımak istemiyorum,sizlerin görüşleri neler?kazımayan varmı?saçı cansız ve seyrek olurmu?

Düzenleyen ifakat - 09 Oca 2009 Saat 18:49
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7479
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Şub 2008 Saat 22:01
Bence kazıtmak öyle işe mişe yaramıyormuş. Doktoruma sordum ben. Kazıtma canım. Benim kızımın saçları sadece yanlardan çok uzun olduğu arkası kısa olduğu için keseceğiz. Ama kazıtmayı hiç ama hiç düşünmüyorum canım.
Yukarı Dön
bıdık Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 588
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Şub 2008 Saat 23:41
Orjinalini yazan: duygu07 duygu07 Yazdı:

Bence kazıtmak öyle işe mişe yaramıyormuş. Doktoruma sordum ben. Kazıtma canım. Benim kızımın saçları sadece yanlardan çok uzun olduğu arkası kısa olduğu için keseceğiz. Ama kazıtmayı hiç ama hiç düşünmüyorum canım.

teşekkür ederim..hani birde kız çocuğu saçı bir an olsun uzasın istiyor insan..Smile
Yukarı Dön
fatoş Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 16089
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Şub 2008 Saat 23:45
Bende kazıtmayı düşünmüyorum, zaten benim kızımın saçı yok gibi bir şey LOLLOL 
Yukarı Dön
fatmabek Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

emir&yusufun annesi

Puanlar: 2802
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şub 2008 Saat 01:14
ben kendi yaptığım uygulamayı direkt aktarmak isterim
boyle yapın diye yazmıyorum sadece anlatıyorum

dinimizde bir cocuk dunyaya geldiğinin 7.gunu akika kurbanı kesilir ve bebeğin sacları traş edilip ağırlığınca gumus tasadduk ettirilip sadaka verilir.
ben 7 .gunu tamamen tras ettiremedim cunku bıngılı yumusaktı cesaret edemedim ama usulen yanlardan alıp makul bir miktar sadaka verdik.
daha sonra birkac kere makasla saclarını tras ettirdik daha doğrusu duzelttik diyelim.
ama sonrasında babam (Babam berberdir bu arada) bunu 0 numaraya vuralım sacları sıklaşssın dedi ve yaptık hakkaten sonrasında seyrekliği gitti sacları daha yoğun ve gur. ama eskisi kadar yumusak değil tabiii. Tongue
"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
Yukarı Dön
zehra Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

"Zeynep'in Annesi.. Nam-ı Diğer FASULYE"

Puanlar: 9194
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şub 2008 Saat 01:19
canım bende geçtiğimiz yaz kazıtmayı düşündüm eşim son ana kadar iş ciddiyete binene kadar kazıttırıyodu ama sonradan vazgeçti .sonra kuaför ve berbere sorduk  evet kazıttıktan sonra daha gür çıkıyomuşş öyle dediler ...bide her tarafı aynı anda uzuyo ve daha düzenli oluyo .. ben küçükken benim saçımıda kazıtmışlar şimdi maşallahı var önceden çok cansızmış annem öyle diyo ..  nisan gibi babamızı ikna edebilirsem kazıtmayı düşünüyorum ama biraz  zor görünüyo ..LOL
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
Yukarı Dön
ifakat Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
"Yağmurun annesi... Çıtır pare mod"

Puanlar: 10021
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şub 2008 Saat 01:25
benim kazıtmamışlar babam kıyamamış saçlarıma
şimdide ben kızıma kıyamıyorum ay seyrek olsun ne olcak yaa benim seyrekte ne oluyor taraması fönlemesi kolay oluyor
hem kızımı kel düşünemiyorum eşim keselim biraz diyor ben yanaşmıyorum tamam dediğim an makası alıp kesecekLOLbir reklam vardı lösemi arkadaşı için saçlarını şekilsiz kesen bi kız çocuğu hamileyken ona bayılırdı kızım olursa aynısını yapıcam derdi ama ben yemem yaptırmamLOLay kel düşünemiyorum gözümde canlandıdaLOL
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şub 2008 Saat 01:26

fatmcım güzel bi konuya değinmişsinThumbs%20Up

akika çok önemli gercekten biz kesemedik ama hep eksikliği var bizde işallah yaza kesicez..dedimya önemli bi konu akika,bizim cadının saçı çoktu kesilecek gibi diildi ben altından uyduruk kestimBig%20smilefazla fazla verdik sadaka Allah kabul etsin...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.