Hocam günaydın,
Oğlum geçen Salı sabah kalktığında ateşli uyandı ve Cuma gününe kadar ateşi koltukaltından 37-39,5 arasında değişti.Ateş 38,5 olup halsizleşince Calpol veriyordum.7 saat idaer ediyordu sonra yine yükseliyordu.Soğukalgınlığı başlayacak diye ilave bir tedavi uygulamadık.Perşembe akşamı ateşi inatçı çıkınca kan tahlili yaptırıp dr a götürdük.Lökosit oranı yüksek çıkınca Certifex isimli ilaca başladık Perşembe günü akşamı, günde 1+1/4 ölçek şeklinde.Cuma dan sonra tekrar ateşi yükselmedi.
Cumartesi günü 2 kez çok sulu ve miktar olarak fazla kötü kokulu kaka yaptı, ilaçtandır diyerek 1 ölçeğe düşürdük.
Pazar günü gün boyunca 3 kere kustu, içinde yumurta beyazı gibi parçalar vardı.Bu arada iyice halsizleşti.Sabah akşamdan biberonunda kalan sütü içmiş gibi geldi, ona bağladık kusmasını.
Pazartesi kreşe gittiğinde orda kusmamış ama 3-4 defa sulu şekilde kaka yapmış.
Bu sabaha karşı da kusarak uyandı ve yarım saat içinde iki kere sulu kaka yaptı.Şuan uyuyor.
Sormak istediğim rotavirüsü mü geçiriyoruz(aşımız vardı), yoksa ilaçtan kaynaklı bir yan etki mi?İlaci 5 gün günde 1 ölçek verdim.
Eğer rotavirüs ya da başka bir virüs kaynaklı ise herhangi bir tahlil yaptırmama gerek var mı?Sürekli sıvı teklif ediyoruz ama yudum yudum içiyor.Su kaybı oluştuğunu nasıl anlarım?Bu arada çok halsiz sürekli kafasını koyacak yer arıyor.
Çok uzun oldu kusuruma bakmayın, yanlış teşhise mahal vermek istemedim.
Teşekkürler, kolay gelsin....