Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117966
|
Gönderim Zamanı: 18 Ara 2008 Saat 10:12 |
Çok haklısınız, "cam fanusta" yaşatmanız zaten ilerde başınıza çok farklı belalar açacaktır. Siz elinizden geldiği kadar temiz tutun, sterilizasyon yapmaya kalkmayın. Allahtan son iki seneden beri Türkiye'de salgın yapan Rotavirus, hafif bir cins. '90 yılların sonlarında çok ağır hastalık yapan bir cins vardı.
|
 |
uygar
Üye
Puanlar: 9
|
Gönderim Zamanı: 20 Ara 2008 Saat 14:50 |
Merhaba,
2003 d.lu oğlum dün gece 3.30 dan beri sabaha kadar 4 kere kustu,2gün önce de 2 kez ishal şeklinde yaptı,gece suyu içip çıkarıyordu,sabah öğleye kadar birşey yiyemedi,ama 2 saat önce yğsız çorba verdim yedi,ateşi yok,ishali yok,bulantısı geçti,ama 1hafta denmiş çocuguna göre mi değişiyor yoksa tam geçmedi mi?Gittiği anaokulunda 2gündür çocuklar devamlı kusuyormuş sanırım şimdilerde çok yaygın.
|
Nereye gideceğini bilmeyen gemiye hiçbir rüzgardan fayda gelmez!
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 20 Ara 2008 Saat 15:06 |
Bakteriyel ishallerde, önce kusma olur, kusma geçer, ishal başlar, ishal müddetince kusma olmaz. Bactrim gibi ilaçlarla çabuk iyileşir. İshal ile birlikte kusma varsa, rotavirustur, onlar 1 hafta sürer.
|
 |
ARDAESRA
Kıdemli Üye
Puanlar: 804
|
Gönderim Zamanı: 23 Ara 2008 Saat 09:35 |
Bizim oğlanın tam olarak iyileşmesi ilk belirtilerin başlamasından itibaren 1 hafta sürdü. İshal hafta sonu bitti çok şükür. Ama hala dışarı çıkartmaya parka görütmeye korkuyorum. Vücudun bağışıklık kazandığını bir daha bu hastalığa yakalansa bile hafif geçireceğini düşünüyorum. Haklıyım dimi doktor Bey. Oğlum doğduğunda bazı problemelr yaşadık. 9 gün küvözde kaldı. Hastaneye yatmasıyla o günleri tekrar yaşadım. Bu yüzden bu hastalık beni çok kötü etkiledi. İnşallah aşacağım bunu...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 23 Ara 2008 Saat 10:14 |
Rotaviruslardan bahsediyorsak, bu virusun 16 dan fazla cinsi var, 4-5 tanesi ağır hastalık yapar. Yani diğer benzerlerini alırsa, tekrar hasta olabilir. Kazandığı bağışıklık sadece o tipe mahsustur. Siz genede tedbiri elden bırakmayın.
|
 |
ARDAESRA
Kıdemli Üye
Puanlar: 804
|
Gönderim Zamanı: 23 Ara 2008 Saat 11:13 |
tedbiri elden bırakmamk adına temizlik kuralalrı dışında yapıalcak bir şey yok dimi doktor Bey. Aşı şansımızı baştan kaybetmiştik zaten.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 23 Ara 2008 Saat 12:46 |
Hiç hasta olmayacaklar diye bir iddiamız yok...Elden geldiğince normal ve makul ölçülerde titiz olacağız.
|
 |