Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
fizikci79
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
|
Konu: rotavirüs aşısı Gönderim Zamanı: 08 Ara 2008 Saat 00:53 |
merhaba dr bey
14 eylül 2008 dogumlu bir oglum var 2960 gr ve 49 cm dogdu suan ise 7 kilo ve 61 cm gelişimi sizce nasıl?persentil egrisine gore basladıgı dilimde devam etmesi en saglıklı olanı dediler ama 50lik dilimde dogup gelişimini 75lik dilimde devam ettiriyor
birde dr.umuz rotavirus adlı ishal aşısından bahsetti ve yapılmasının istege baglı oldugunu soyledi sizce ne kadar gerekli?pnomokok yapıldı ve ustunden 10 gun gecti rotavirus asısını ne zaman yaptırmamız en dogrusu
tesekkurler
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117966
|
Gönderim Zamanı: 08 Ara 2008 Saat 10:06 |
Rotavirus aşısı, Zatürre aşısından çok daha önemlidir. Zatürreyi tedavi imkanları var ama Rotavirus aşısının tedavisi yok. Rotavirus aşısı 3. aydan sonra yapılmıyor... Pnömokok aşısı ile arasının en az 1 ay olması lazım...Bu durumda maalesef 3. ayı geçmiş oluyorsunuz. Keşke Pnömokok aşısı ile birlikte yapılsa idi...
|
 |
fizikci79
Üye
Puanlar: 2
|
Gönderim Zamanı: 12 Ara 2008 Saat 00:29 |
merhaba dr bey 2,5 aylık bir oglum var 2.960kg ve 49cm dogdu suan ise 7 kg boyu 61cm ve bas cevresi 40cm gelişimini degerlendirirmisiniz
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 12 Ara 2008 Saat 13:05 |
2cm. boy, 1.2kg. ağırlık fazlası var...Boyuna göre, 700g. fazla.. 4.5 aylık çocuk gibi..
|
 |
ARDAESRA
Kıdemli Üye
Puanlar: 804
|
Gönderim Zamanı: 17 Ara 2008 Saat 17:39 |
Merhaba,
Öncelikle geçmiş bayramınızı kutluyorum.
Benim oğlum iki yaşında. Cuma günü mide bulantısı nedeniyle doktora gittik ve doktor rota virüsü teşhisiyle hastaneye yatırdı. Neyseki iki günlük tedavi sonrasında hastaneden çıktık ve oğlum her geçen gün iyiye gidiyor. Beni en çok üzen nokta oğlumun doğumundan beri düzenli gittiğimiz doktorumuzu bize rota virüsü ve aşısı konusunda herhangi bir bilgi vermedi. Bu konuda bilgimiz olsaydı kesinlikkle bu aşıyı yaptırırdık oğlumda bu hastalığa yakalanmazdı. Bu doktorumuuzn bir hatası mıdır? Bize bu aşıdan bhasetmesi gerek miyor muydu? Bu konuyu sormak için kendisini aradım ama henüz ulaşamadım. Bu konuda bilgi verebilir misiniz lütfen. Ayrıca bu saatten sonra aşı yaptırmanın bir faydası olur mu? Teşekkürler.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 17 Ara 2008 Saat 18:05 |
2 sene evvel bu aşı yoktuki, doktor size bir öneride bulunabilsin. Genelde rotavirus ishali tam bir hafta sürer, siz nasıl oldu da 2 günde çıkabildiniz hayret. Beklide normal bir ishaldi... Rotavirusun özelliği, kusma ve ishalin beraber bulunmasıdır.
Rotavirus aşısının 3 aylıktan evvel başlanması mecburiyeti vardır. 3. aydan sonra aşıya başlanamıyor.
|
 |
baharşekeri
Katılımcı Üye
Puanlar: 161
|
Gönderim Zamanı: 17 Ara 2008 Saat 23:12 |
offf ya bizde yaptıramıyoruz o zaman.
peki biz neler yapabiliriz.
yani bu virüsten korunmak mümkün mü,nelere dikkat edelim.
ço teşekkürler dr bey. 
|

binlerce kez sükürler olsun
|
 |
ARDAESRA
Kıdemli Üye
Puanlar: 804
|
Gönderim Zamanı: 18 Ara 2008 Saat 09:30 |
Teşekkür ederim doktor Bey,
Hastaneden çıktığımızda ishali tam geçmemişti. Ama kusma ve ateş olmadığı için doktorlar taburcu ettiler. Düne kadar ishali devam ediyordu, iştahı da yerinde artık çok şükür. Aşı konusunu dün akşam doktorumuzla konuştuk kendisi de oğlumun doğumundan sonra aşının Türkiye'ye bulunmadığını ifade etti. Bildiğim kadarıyla virüs çok hızlı yayılıyor ancak hijyen kurallarıyla korunmak mümkün. Ancak parktaki oyuncaklardan bile bulaşabiliyormuş. Cam faunusta yaşatacak halimiz yok ki çocukları.
|
 |