Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - rotarix
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumrotarix

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117093
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2009 Saat 10:08
Ben de onu diyorum.Bunlar "Kargadan başka kuş bilmezlermi?" Ayrıcada görüyorsunuz, hep temiz çıkıyor. İshal bebekleri çok sarsar. siz kakasına bakın.Eğer yumuşak ,sarı renkte kaka yapıyorsa merak etmeyin. Top-top kestane şeklinde kaka yapıyorsa, aç kalıyor demektir. Ateşi olmayan bebekte tahliller gereksiz.
Yukarı Dön
efsunlu_bulutum Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 314
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2009 Saat 16:02
Kakası günde bire düştü. Ve koyu yeşil. Ek besinden kaynaklanıyor olabilir mi rengi? Çunku demir de vermıyorum. Belkı de aşırı beslendiğinden yeşildir(?)
ek besin olarak verdiğim üç sey var;
meyva (elma ve havuç suyu),
sebze (patates,pirinç,havuç,ıspanak)
taze mayalanmış yoğurt(pekmezli)

doktora kakası ıle ılgılı bılgı verdıgımden ve kakasını sureklı gozlemlediğimden dalga konusu oldum:(
İdrarı koyu,bezini de altında cok bekletmiyor olmama ragmen boyle.su verıyorum devamlı belkı suyu azdır dıye. ishalin etkisini daha kolay atlatması için daha fazla ne yapmalıyım,tahminen ne zaman toparlar kendini? bu günlerde 6.ay aşısını vurulacağız çünkü:(
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117093
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2009 Saat 19:11
6 aylık çocukta, patetes, pirinç, havuç ve ıspanak gereksiz. Pekmezde kan şekerini yükselteceği için, iştahsızlık yapacak, onuda kesin. Yoğurdu tek başına verin. Günlük süt miktarı 500-600ml'nin altına inmesin. 
Yukarı Dön
samhu01 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 55
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nis 2009 Saat 14:29
hocam, benim kızım tam 4 aylık. 2. aydan itibaren 4-5 günde bir kaka yaparlar demişsiniz ama benim kızım neredeyse günde 4-5 kakalı bez çıkartıyor. kakası açık altın rengi, sıvı ve pütürcüklü.  beslenen bebekler kaka yapar çok iyi diyor doktoru ama zaten kilo alımı çok yavaş acaba kızım ishal ve biz bunun farkında değilmiyiz acaba?
ayrıca kilo alımı yavaş olduğu ve VSD problemi olduğu için doktoru bir markanın premature ve/veya düşük doğum kilolu bebekler için anne sütünü zenginleştirici formülü olan bir ek besine başlattı bizi. sağılmış anne sütüne ilave edilerek günde 100cc veriyorum. umarım işe yarayacak. bununla birlikte kakasının rengi biraz yeşile döndü ama yine aynı şekilde sıvı ve pütürcüklü.
ayrıca hmg 8 olduğu için 2x5 damla ferrum veriyoruz ama bu ilaç ta beklendiği üzere kabızlık yaşatmadı kızıma.
ilginiz için teşekkürler
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.